Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa

Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa. Mai exact, reenactorii albaiulieni vor fi prezenți în data de 7 aprilie 2018, la festivalul internațional „Easter Reenacment”, care se desfășoară în orașul Odessa din Ucraina.

Evenimentul este axat pe reconstituirea unor aspecte din viața romană civilă și militară, din nordul Mării Negre, din timpul perioadei imperiale.

În cadrul lui, Garda Apulum va fi prezentă atât cu o serie de ateliere antice, dar și cu momente din care nu vor lipsi demonstrațiile de lupte și manevre militare.

De reținut că festivalul este puternic mediatizat în Odessa și Ucraina, fiind una dintre atracțiile principale și tradiționale ale orașului.

Interesant că tematica festivalului din acest an este strâns legat și de conotația creștină și canonică a Săptămânii Patimilor, în cadrul programului urmând să aibă loc și un moment dedicat procesului și condamnării la moarte a lui Iisus Hristos.

De precizat că sub egida Gărzii Apulum activează patru formații, respectiv, Legiunea XIII Gemina (soldații romani), Lupii Apoulonului (războinicii daci), Ludus Apulensis (gladiatorii) și Magna Nemesis (dansuri de inspirație antică romană și dacică).

Această trupă reușind în ultimii ani să promoveze intens patrimoniul antic al orașului Alba Iulia în plan internațional, prin participarea la numeroase festivaluri externe (Italia, Belgia, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia).

Participarea la eveniment este susținută de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și Waterpure Office Systems SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.