Functionarii publici cer conducatorilor echilibru si coerenta in guvernare. Scrisoare deschisa.

Scrisoare deschisă

 Domnului Klaus Werner Iohannis – Președintele României

 Domnului Liviu Dragnea – Președinte – Partidul Social Democrat

 Domnului Călin Popescu-Tăriceanu – Președinte ALDE

 Domnului Sorin Grindeanu – Prim – ministru al României

Stimați și distinși Domni

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici – SNFP, partener de dialog social, în numele membrilor săi de sindicat – funcționari publici și personal contractual, angajați ai administrației publice locale și centrale, face un apel public către Președintele României,Guvernul României și Președinții celor două partide de guvernământ să dea dovadă de responsabilitate în atribuțiile ce le revin, în punerea în aplicare a programului de guvernare, așa cum a fost aprobat de Parlamentul României în vederea soluționării problemelor existente astăzi în societatea românescă în general și în administrația publică în particular.

Facem de asemenea un apel la echilibru și moderație pentru ca instituțiile statului să poată să își desfășoare activitatea în condiții optime. Credem cu tărie că indiferent de culoarea politică există un  interes comun, și anume cel al dezvoltării micro și macro economice a României.

Pentru a avea o țară prosperă avem nevoie de o administrație puternică, de instituții performante ale statului care să aibă oameni bine pregătiți și totodată remunerați.

În numele membrilor noștri de sindicat vă solicităm tuturor să dați dovadă de înțelepciune în deciziile pe care le luați și să creați premizele necesare începerii negocierilor legii unice de salarizare privind sistemul bugetar pentru a înlătura derapajele existente în prezent în cadrul acelorași categorii profesionale sau  familii ocupaționale.

Dorim un dialog constructiv ale cărui rezultate să vină în sprijinul tuturor, pentru a menține în administrația publică oameni performanți și corect remunerați.

Apelul nostru vă este adresat cu speranța evitării unui conflict interinstituțional în care ar putea fi atrase diferite categorii socio-profesionale cu efecte negative în evoluța societății românești.

Sebastian OPRESCU,

Președinte SNFP,

Vicepreședinte CNSLR Frăția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.