FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU DEZVOLTAREA STATIUNILOR BALNEARE SI TURISTICE DIN REGIUNEA CENTRU

 ADR Centru anunta lansarea unui nou apel de proiecte in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. In cadrul prioritatii de investitii 7.1 se pot solicita fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii din statiunile turistice si balneare, pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale, pentru construirea unor facilitati de agrement, de tipul zone speciale pentru sport, locuri de joaca pentru copii, amfiteatre in aer liber sau altele, dar si pentru activitati de marketing sau promovare, in vederea atragerii turistilor. Un numar de 22 de localitati sunt eligibile la nivelul Regiunii Centru pentru a depune cerere de finantare pe acest apel de proiecte.

 

Depunerea cererilor de finantare va incepe in data de 01.06.2016, ora 12.00, urmand a fi suspendata la data de 02.12.2016, ora 12.00. Perioada de depunere poate fi prelungita, daca este cazul, cu durata rezultata din procesul introducerii sistemului electronic de depunere a cererilor. Un proiect trebuie sa aiba valoarea minima de 100.000 euro, si nu poate depasi ca valoare totala maxima 5 milioane euro, beneficiarul contribuind financiar cu un procent de 2% din valoarea totala a proiectului. La nivelul Regiunii Centru, pentru finantarea proiectelor este disponibil un buget de 13,45 milioane euro, fonduri nerambursabile.

 

Sunt eligibile pentru a depune cereri de finantare pe acest apel, primariile localitatilor atestate ca statiuni turistice din Regiunea Centru (conform listei de mai jos), sau parteneriate intre acestea, avand prioritate la finantare statiunile balneare. Prin aceste proiecte se urmareste stimularea circulatiei turistice, crestereaincasarilor obtinute din turism, cresterea eficientei economice si a competitivitatii destinatiilor turistice, dar si cresterea numarului mediu de salariati in statiunile turistice. Cererile de finantare se depun la sediul Agentieipentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, intr-un singur exemplar in format tiparit, original, intr-un singur colet sigilat. De asemenea, in coletul anterior mentionat se va include si un CD cu forma scanata a cererii de finantare, inclusiv anexele acesteia, in format PDF. Din momentul in care aplicatia electronica MySMIS va fi operationala, depunerea se va face electronic.

 

In cadrul acestui apel de proiecte de tip competitiv, investitiile propuse trebuie sa faca parte dintr-o strategie de dezvoltare locala, elaborata de autoritatea publica locala in parteneriat cu actorii privati, aprobata potrivit prevederilor legale si care sa contribuie la valorificarea durabila a resurselor turistice locale, precum si la cresterea numarului mediu de salariati in statiunile turistice. Este obligatorie, de asemenea, derularea unui proces de consultare publica in privinta investitiilor propuse, realizat anterior depunerii cererii de finantare de catre solicitant, pentru un termen de 30 de zile. In urma consultarii publice, solicitantul va realiza o intalnireimpreuna cu entitatile implicate in dezvoltarea locala, respectiv structuri asociative, reprezentanti ai societatii civile, mediul de afaceri etc, pentru obtinerea printr-un acord de principiu, a sustinerii proiectului cu investitii ulterioare.

 

Mai multe informatii si modelul cererii de finantare se gasesc pe pagina aferenta programului la nivelul Regiunii Centru, Prioritatea de Investitii 7.1 (http://bit.ly/1MNxVYe) sau pe www.inforegio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.