Finanțare nerambursabilă pentru școala din Răhău. Copii vor avea săli noi de clasă și o sală de sport!

FINANŢARE NERAMBURSABILĂ PENTRU ŞCOALA GIMNAZIALĂ DIN RĂHĂU

 

Obiectivul de investiţii pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale din Răhău a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală coordonat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”.

Municipiul Sebeş a depus în data de 20 septembrie 2016, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectul ”Reabilitare Şcoală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanţare nerambursabilă de 2.354.517 Lei.

Proiectul prin care se va moderniza şcoala şi grădiniţa din Răhău prevede: amenajarea a 9 săli de clasă pentru desfăşurarea învăţământului din ciclul primar şi gimnazial pentru un număr de 150 de elevi, crearea spaţiului necesar învăţământului preşcolar pentru un număr de 25 de copii, modernizarea spaţiilor necesare desfăşurării tuturor activităţilor din procesul de învăţământ în bune condiţii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curţii şi terenului aferent şcolii, precum şi realizarea unei săli de sport.

Menţionăm faptul că finanţarea nerambursabilă este aprobată prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 507/2016 privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2016-2019, în cadrul căruia se identifică şi obiectivul de investiţii „Reabilitare şcoală gimnazială, localitatea Răhău, Municipiul Sebeş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.