FILM FOOD, cel mai savuros eveniment din cadrul Alba Iulia Music & Film Festival 2017

În perioada 8-10 septembrie, Staropramen te invită să-ți surprinzi gustul pentru film și muzică la cea de-a 5-a ediție a Alba Iulia Music & Film Festival, eveniment prezentat de organizatorii TIFF.

În calitate de partener principal, Staropramen aduce pentru prima dată la Alba Iulia secțiunea FILM FOOD inaugurată la TIFF Cluj, precum și pe Chef D’Artagnan (Alex Petricean), unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România.

În cadrul secțiunii FILM FOOD, sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 20.30, pe Aleea Sf. Capistrano va avea loc proiecția filmului „Totul despre grătarul argentinian” (titlu original: Todo sobre el asado, regia: Gastón Duprat, Mariano Cohn). Filmul este o incursiune în bucătăria argentiniană, unde a face un grătar este în același timp ritual, știință, artă și parte a identității naționale.

Pentru o experiență inedită și provocatoare pentru toate simțurile, proiecția va fi urmată de degustări ale preparatelor prezentate pe marele ecran. Astfel, spre surprinderea gusturilor celor prezenți, Chef D’Artagnan va pregăti sâmbătă seara mai multe delicii culinare, potrivite fiecărui tip de bere:

·Pentru Staropramen blondă: cârnați argentinieni cu bucățele de cașcaval, sos de muștar de casă și baghetă cu susan

·Pentru Staropramen Dark: coaste de vită glazurate în sos argentinian și pâine cu maia

·Pentru Staropramen Nefiltrată: ceafă de vită afumată, cartofi copți la cărbune și sos de roșii cu usturoi

·Pentru Staropramen Granat: skirt steak cu sos chimichurri cu crutoane.

Staropramen, berea care îți surprinde gustul pentru experiențe deosebite, este alături de TIFF încă din 2015, oferind experiențe cinematografice memorabile tuturor cinefililor.

Staropramen continuă să susțină evenimentele dedicate recunoașterii și dezvoltării cinematografiei românești, precum și evenimente culturale din zonele de teatru, muzică, fotografie, carte, dans, atât prin intermediul parteneriatelor, dar și prin intermediul platformei www.oamenisigusturi.ro. O poveste urbană în care arta și artiștii sunt aduși mai aproape de publicul lor, o cale de acces către oameni, locuri, proiecte și evenimente de valoare, ce se adresează tuturor celor care vor să-și surprindă gusturile pentru experiențe culturale cât mai diverse, cu ajutorul informațiilor și relatărilor realizate de către curatorii platformei.

Staropramen este berea pragheză numărul 1 în lume. Creată în Praga, Cehia, în 1869, pe malul stâng al râului Vltava, numele său înseamnă “Vechiul Izvor” și face referire la gustul curat, echilibrat și bogat al berii. În România, Staropramen este disponibilă în sortimentele Lager, Dark, Granat și Nefiltrată, iar combinațiile gastronomice inedite ale berii cu diferite ingrediente te determină să găsești mereu gusturi noi.

Pentru a descoperi spațiile vii ale orașelor am creat www.oamenisigusturi.ro, o platformă culturală online în care curatori talentați și artiști deosebiți spun poveștile noastre urbane, pe trei niveluri de experiență culturală: de văzut, de ascultat și de gustat.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Bookfest, Jazz in the Park, FESTin pe Bulevard, Undercloud, Bookfest, sunt doar o parte dintre evenimentele susținute în ultimii 2 ani de Staropramen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.