Trei artiști albaiulieni la Galeria Poarta a III-a

O expozitie care reuneste trei artiști albaiulieni se află în această perioadă pe simezele galeriei de la Poarta a III-a a cetății. Este vorba de cunoscutul pictor Nicolae Toma Muntean, alături de care expun artistele Ana Jilinschi și Arina Muntean. Expoziția, cuprinde o serie de picturi, pasteluri și tapiserii, realizate în ultimii ani de către cei trei artiști.

Nicolae Toma Muntean este unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici din Alba și din Transilvania, un remarcabil absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, a participat la numeroase tabere internaționale de artă. Numărul expozițiilor sale, atât personale cît și de grup este impresionant iar lucrările sale pot fi admirate în galerii sau în colecții private în toate colțurile lumii și ale țării.

Ana Jilinschi, aflată în plină expansiune artistică, pătrunde cu pași timizi, în spațiile expoziționale, alături de numele consacrate ale picturii albaiuliene.

Arina Muntean prin lucrările expuse, arată că știe și îi place să deseneze Lucrările ei au un farmec aparte și atrag prin simplitate și culoare. Un neștiutor al picturii are posibilitatea să își plimbe gândurile în lumea naturii moarte, cu motive simbolice – scoica, florile, zborul.

Expoziția va fi deschisă până în data de 5 ianuarie 2017, zilnic, între orele 14.00 și 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.