Expoziție eveniment a artistului Marcel Lupșe la Cetatea Câlnic

Sub egida Institutului de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, Asociaţiei Ars Transsilvaniae România şi Uniunii Artiştilor Plastici, la Cetatea Câlnic, Monument pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Sâmbătă 22 iulie 2017 la orele 19.00 va avea loc Vernisajul Expoziţiei de pictură a cunoscutului artist Marcel Lupşe, reprezentant de seamă a artei contemporane româneşti.

Născut la 21 august 1954 la Dej, Marcel Lupşe este din 1979 absolvent al prestigiosului Institut de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj-Napoca (azi Universitatea de Arte şi Disegn), în prezent fiind un activ membru UAP, cu numeroase expoziţii în ţară şi străinătate. Profesor la Liceul de Arte Plastice din Bistriţa, Marcel Lupşe este doctor în Arte vizuale din 2010. Expune pictură, desen, obiect, participând la peste 160 de expoziţii de grup în ţară şi peste hotare, precum şi la tabere de artă naţionale şi internaţionale.

Peste 45 de expoziţii personale ilustrează un talentat artist, plin de verva creaţiei, adesea cu o profundă referire la tradiţie, prezentată într-un context de deplină modernitate, cu o rafinată cromatică şi un remarcabil simţ al simbolului, ce subliniază apartenenţa sa la spaţiul cultural românesc.

Lucrările se află în muzee şi colecţii particulare  din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Monaco, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Israel, Japonia, Luxemburg, R. Moldova, Olanda, Polonia, Ungaria, Turcia, Suedia, SUA.

Expoziţia  deschisă în Capela Cetăţii Câlnic poate fi vizitată din 22 iulie şi până la sfârşitul lunii septembrie, între orele 10.00-19.00.

 

Acad. MARIUS PORUMB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.