Expoziție de pictură și sculptură la Galeria Poarta a III-a, vineri, 6 octombrie

Patru artiști sunt protagoniștii ”Salonului de Toamnă”, organizat de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, care va avea vernisajul vineri, de la orele 18.00. Locația în care vor putea fi admirate lucrările este Galeria Poarta a III-a, iar cei patru artiști sunt Nicolae Toma Muntean, Cristian Sergiu Ianza, Arina Muntean și Ana Jilinschi.

Dacă Nicolae Muntean, Arina Muntean și Ana Jilinschi s-au mai întâlnit pe simeze, în cadrul unei expoziții de la finele anului trecut, Cristian Ianza, vine să completeze cadrul cu sculpturi și lucrări emblematice de ceramică.

Nicolae Toma Muntean este unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici din Alba și din Transilvania, un remarcabil absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, a participat la numeroase tabere internaționale de artă. Numărul expozițiilor sale, atât personale cît și de grup este impresionant iar lucrările sale pot fi admirate în galerii sau în colecții private în toate colțurile lumii și ale țării.

Ana Jilinschi, aflată în plină expansiune artistică, pătrunde cu pași timizi, în spațiile expoziționale, alături de numele consacrate ale picturii albaiuliene.

Arina Muntean prin lucrările expuse, arată că știe și îi place să deseneze Lucrările ei au un farmec aparte și atrag prin simplitate și culoare. Un neștiutor al picturii are posibilitatea să își plimbe gândurile în lumea naturii moarte, cu motive simbolice – scoica, florile, zborul.

Cristian Sergiu Ianza, s-a născut la Lupeni,  la 5 ianuarie 1958. Este absolvent al Academiei Naționale de Artă ”Nicolae Grigorescu”, secția ceramică și membru al UAP din România, al IAA-AIAP UNESCO și al BBK din Germania.

”Relaţia dintre om şi Univers o tratează mereu în noi variante. Obiectele sale pline de putere, dar totodată poetice îşi jură unele altora, armonia creaţiei unei forme de exprimare total personale, operată conştient cu o simbolică clară. De asemeni şi cu figurile sale feminine artistul se mişcă între cer şi pământ, între om şi Univers, între umbră şi lumină. Obiectele sale, cu toate ca sunt realizate din materiale tradiţionale ceramice ca argilă, gresie, porţelan şi cu toate că sunt relativ de dimensiuni mici au efectul monumental şi concură în mod reuşit cu sculpturile mari de exterior.” (Wolfgang Thiel–Die Wittgensteiner Zeitung)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.