EXPOZIŢIE DE ARTĂ MARCA INTER-ART ÎN ETIOPIA

 În perioada 24 ianuarie – 5 februarie 2023 Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art, reprezintă România la Simpozionul Internaţional de Artă “Origin” ce are loc în Etiopia. Participă artişti din 25 de ţări din toate colţurile lumii.
Parte a programului oficial reprezintă vernisajul expoziţiei “Impresii culturale”, un proiect iniţiat şi organizat de Fundaţia Inter-Art Aiud. Evenimentul a avut loc în data de 26 ianuarie orele 17,30 la galeria Academiei de Ştiinţe din Addis Abeba. Cuvântul de bun venit a fost rostit de dl. Teketel Yohannes- directorul executiv al Academiei de Ştiinte, dl. Sertse Feresbhat-director adjunct al Biroului de Artă, Cultură şi Turism din Etiopia. Expoziţia a fost prezentată de Tamerat Siltan, coordonator de proiect şi de Stefan Balog, curatorul expoziţiei.
Ne-a onorat cu prezenta dl. Viorel Yaharia- Consulul reprezentant al Etiopiei în România, dl. Zenebe Kebede – Ambasadorul Etiopiei la Geneva, dl. Aklilu Mengistu Gizaw- preşedintele Asociaţiei de Artişti din Etiopia.
La vernisaj au fost prezenţi înalţi oficiali etiopieni dar si participanţii la simpozionul internaţional şi un numeros public iubitor de artă.
Expoziția Intercontinentală de artă „IMPRESII CULTURALE” a fost iniţiată în 2019. Proiectul include 100 de lucrări de artă de la 100 de artiști reprezentând 100 de țări de pe toate continentele. Aceste lucrări sunt din colecția proprie a Fundației Inter-Art Aiud, adunate de-a lungul anilor prin diferite proiecte de artă organizate.
„Am ales acest titlu pentru că, în opinia mea, fiecare artist își exprimă prin munca sa o impresie individuală cu privire la propria sa cultură, o reflectare profundă a identității sale etnice. Expoziția presupune a fi un amestec divers de emoții, amintiri și sentimente fixate împreună ca un puzzle uriaș, o lucrare colectivă semnată de 100 de artiști. Această expoziție se propune să fie una itinerantă și dorim să o ducem în cât mai multe țări în următorii ani. După multe expoziții importante în locuri de înalt nivel precum Sediul Națiunilor Unite- New York, Palatul Națiunilor-Geneva, Parlamentul European-Bruxelles, Woodrow Wilson Center-Washington DC, Palatul Parlamentului-Bucuresti Fundația Inter-Art propune acest proiect itinerant și îl prezintă peste tot în lume ca o altă mare realizare  unde interculturalitatea va sublinia mesajul propus. Aceste IMPRESII CULTURALE vor dovedi din nou scopul principal al Fundației Inter-Art din Aiud: interconectarea dintre națiuni și culturi, conviețuire și cooperare culturală.” – a declarat Stefan Balog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *