Expoziția canină “Royal Crown Trophy” Alba Iulia, ediția a VIII-a

Record de participare internțională: participanți din 16 țări intră în ring cu 105 rase de câini

După cei mai în vogă artiști pe care îi are România, nu mai puțin celebri Smokie sau figuri legendare din muzica clasică precum Eugen Doga, Cetatea Alba Carolina își deschide porțile pentru altfel de vedete, probabil cele mai statornice, iubitoare și frumoase animale: câinii. În 29 și 30 iulie, competitori canini de top, alături de proporietarii lor din toată Europa, vin să prezinte publicului și juriului tot ceea ce au mai de preț: frumusețe, stil și personalitate.

Expoziția Chinologică Internațională de la Alba Iulia ajunsă la cea de-a 8-a ediție, celebrează câinii și calitatile lor, fiind unul dintre singurele evenimente de gen din Romania care ofera participantilor posibilitatea de a-și evalua cei mai buni prieteni simultan, în trei expoziții cu titluri naționale și internaționale. În urma competițiilor, exemplarele canine pot obține Certificatul de Aptitudini pentru Campionat (C.A.C.)acordat de Asociația Chinologică Română și Certificatul de Aptitudini pentru Campionat Internațional de Frumusețe(C.A.C.I.B.) oferit de Federația Chinologică Internațională. Fiecare concurs se va finaliza cu o gală a celor mai bune exemplare din acea zi – Best In Show. Sâmbătă, finala va începere la ora 20:00, iar duminică la ora 14:00.

În fiecare din competiții sunt înregistrate aproximativ 350 de exemplare cumulând un portofoliu de 105 rase care vor intra în arenă. Practic, la Alba iulia vor fi câini din 16 țări: Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Grecia, Danemarca, Bulgaria, Croatia, Cehia, Bulgaria, Slovenia și desigur România.

“Acum câțiva ani a fost unul dintre evenimentele cu cele mai puține resurse, dar cu foarte multă pasiune. Azi, pasiunea a rămas aceeași, la maximum, evenimentul aproape se autosusține și acum putem spune că avem aici, în Cetatea Alba Carolina, unul dintre cele mai importante show-uri canine din țară, cu record de participare internațională în această ediție. Și vorbim despre elite, nu doar canine, ci și umane. Pentru că cei OAMENII care iubesc CÂINII fac din asta misiunea lor suprema, dau totul pentru cățeii de langa ei, într-o relație unică cu aceștia. Păcat că mai există rezerve în a gestiona un asemnea segment de turiști din partea celor care i-ar putea găzdui. Pentru că, în cazul de față, un astfel de câine poate fi mai educat decât anumiți turiștii pe două picioare, ca să nu mai vorbim de proprietari foarte responsabili. Sunt sigur că și asta se va putea schimba, în timp.” Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Unii dintre cei mai prestigiosi experți și specialiști internaționali vor analiza și evalua corectitudina tipologică a câinilor din expoziție. Arbitri chinologi internaționali din: Rusia – dr. Eugene Yerusalimsky,  Elveția – Barbara Mueller, Finlanda – Marja Talvitie, Italia – Francesco Cochetti, Bulgaria – Galyah Litova, România – Călin Simu.

Începând din anul 2015 expoziția chinologică internațională de la Alba Iulia a primit numele de Royal Crwon Trophy (Trofeul Coroanei Regale) și este singura manifestare de acest gen aflată sub Înalt Patronaj Regal al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

“ Suntem un exemplu prin organizarea și calitatea evenimentului, dar și prin felul în care frumusețea caracterului acestor animale se îmbină cu frumusețea acestui loc unic în Romania. Dăm un exemplu care adeverește ce spunea Mahatma Gandhi: Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele. Iar aici, in Cetate, vor fi tratate ca niște VIP-uri! Mulțumim Primariei Alba Iulia pentru susținere, fapt care ne permite să fim singura expoziție din țară care nu are taxă de acces pentru public. Iar public am avut din plin în toate edițiile.” Sorin Simuțiu, președintele Ach Alba.

Evenimentul se desfășoară în Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, Piața Toboșarului (în zona spațiilor RYMA), cu începere de la ora 10, în ambele zile. Dincolo de competiție, expoziția de la Alba Iulia oferă o vastă experiență de shopping și consultanță specializate, tuturor iubitorilor de câini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.