Patru ani de activitate Europe Direct Regiunea Centru

”Este vorba despre noi si modul in care actiunile Uniunii Europene ne influenteaza si ne sprijina in calitate de cetateni europeni”, este mesajul sustinut din 2013 in actiunile de  informare derulate la nivelul judetelor Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu de catre Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru. Peste 7.000 de cetateni au fost direct informati, prin proiectul finantat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si gazduit de ADR Centru, referitor la fondurile europene disponibile, consultarile publice lansate, tarifele reduse aplicate unitar la nivelul statelor membre UE, respectarea drepturilor cetatenilor, dar si despre alte initiative si programe sustinute de Comisia Europeana.

  Activitatile Centrului se modifica anual si sunt adaptate nevoilor identificate in randul cetatenilor Regiunii Centru, fiind aprobate prin depunerea unui plan anual de actiuni.

”Daca activitatea principala a ADR Centru vizeaza informarea si sustinerea in mod preponderent a autoritatilor publice locale, a ONG-urilor, mediului universitar si cel de afaceri, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, activitatile se focalizeaza pe populatia din Regiunea Centru, fie ei tineri elevi, studenti, angajati, someri. Aceasta activitate de informare a fost derulata mereu de ADR Centru, dar odata cu anul 2013, toate actiunile au fost promovate distinct, cu evenimente si actiuni individuale care ne sustin in maximizarea efectului de informare. Aceasta activitate este complementara activitatii ADR Centru ce a vizat, incepand cu anul 1998, gestionarea fondurilor europene, elaborarea documentelor de planificare regionala, promovarea regiunii si sustinerea actorilor locali in demersurile intreprinse pentru dezvoltarea Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pe parcursul anilor 2013 – 2016, expertii desemnati ca membri in echipa Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, au contribuit la imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru, in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare si activitatile institutiilor europene, prin evenimente, concursuri, publicatii, mijloace de comunicare social media, produse audio-video si evenimente pentru public larg, toate abordate dintr-un punct de vedere mai putin formal, cu accent pe noi canale de informare dinamice si interactive. In anul 2017 tematicile activitatilor CIED se vor concentra pe transmiterea catre cetateni a prioritatilor Comisiei Europene, dar si pe tematici complementare cum sunt: 10 ani de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, pregatirea Romaniei pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene in 2019, 30 de ani de la lansarea programului Erasmus. Prin mijloacele de comunicare publica detinute de Centru se va continua in acelasi timp promovarea actiunilor, activitatilor si a demersurilor realizate de catre CE. Se va acorda in mod deosebit atentie actiunilor si activitatilor care genereaza noi locuri de munca si cresterea economica a regiunii, masurile Planului de investitii al CE, activitati intreprinse pentru cresterea gradului de siguranta si protectie sociala a cetatenilor. In acelasi timp activitatile Centrului se vor axa si pe prioritatea ”Educatie” si pe pe cooptarea cetatenilor in dialoguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.