Schools of Success S.O.S- Proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia

O delegație albaiuliană de la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia a participat, în perioada 16-20 octombrie 2017 în Dortyol, Turcia, la întâlnirea preliminară transnațională, în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Schools of Success”, unde au fost prezente toate cele cinci țări partenere, Ungaria-coordonator proiect și partenerii România, Italia, Turcia și Cipru.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+ având perioada de derulare 2017-2019.

La această reuniune de proiect, derulată pe parcursul a 5 zile, Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia a fost reprezentată de prof. Belașcu Anca – coordonatorul proiectului, director adjunct prof. Maierescu Mariana și prof. Vinceller Alexe.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea practicilor de cooperare în domeniul abandonului școlar și orientare școlară prin identificarea de metode eficiente pentru  copiii cu dificultăți de învățare și proveniți din medii vulnerabile, cu risc major de abandon școlar.

În cadrul întâlnirii au avut loc mai multe ateliere de lucru, această întâlnire fiind un training, unde au fost discutate și analizate câteva dintre programele cu care se va lucra pe parcursul celor doi ani de proiect: TABBY, CroCoos, Karrierkod, Europass certificate etc.

De asemenea s-au organizat întâlniri culturale cu primarii orașelor Dortyol și Payas precum și cu guvernatorul regiunii Hatay. Delegația română a fost primită și de Consulul onorific al României la Iskenderun, tema discuțiilor fiind proiectul Erasmus+ în derulare și colaborarea transnațională dintre școli.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 20-24 noiembrie 2017, Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, fiind unitate gazdă.

Coordonator proiect,

Belașcu Anca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.