Elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, într-un proiect de teatru Erasmus+

COMUNICAT

MUNICIPIUL AIUD

Elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud beneficiari ai unui proiect de teatru finanțat prin programul Erasmus+

Asociația franceză Procédé Zèbre va coordona proiectul „Wim Iuvenis Laboratories”, aprobat în luna iulie de către Comisia Europeană pentru a fi finanțat prin programul Erasmus+. Proiectul include participarea a 9 parteneri din 6 țări europene (Austria, România, Italia, Bosnia, Franța și Germania) pentru o perioadă de trei ani.

Proiectul va adopta strategii inovatoare pentru a facilita schimbul lingvistic, cultural și artistic, iar scopul este conștientizarea generațiilor tinere cu privire la pericolul ideologiilor extremiste prin reevocarea trecutului.

Zece liceeni aiudeni coordonați de doamna prof. Gabriela Gâlea vor participa în luna mai 2019 la Festivalul „Water is Memory” de la Vichy, Franța, iar în iulie anul viitor Aiudul va găzdui un spectacol de teatru.

Cooperarea cu Asociația Procédé Zèbre a început încă din 2016. În ultimii doi ani cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Aiud au fost organizate spectacole de teatru în Cetatea Aiudului și la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, precum și deplasări ale liceenilor aiudeni pentru punerea în scenă a spectacolelor la Bran și la Cluj.

Birou Comunicare și Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.