Economica.net: Birocrația blochează autostrada Sebeș – Turda!!!

Birocraţia afectează şi lucrările de pe Autostrada Sebeş-Turda (A10). Astfel, pe lotul 1, realizat în proporţie de doar 12%, de către italienii de la Impresa Pizzarotti, lipseşte Autorizația de Construire pentru secţiunea A şi urmează să fie finalizată proiectarea pentru Sectiunile B (km 14+000- km 17+000) şi C (km 0+000-km 0+300) şi Nod rutier Sebeş, se arată într-o anchetă publicată pe site-ul specializat www.economica.net.

O problemă mai gravă este pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, realizat aproape pe jumătate de către italienii de la Tirrena Scavi, însă fără autorizaţie de construire. Acum se încearcă intrarea în legalitate în ceea ce priveşte executarea lucrărilor fără autorizaţie de construire şi plata acestora. Totodată, urmează să fie obţinută o autorizatie de construire. Tot aici trebuie să se ţină cont de “coexistenţa între autostradă şi morminte familiale“, potrivit CNADNR.

Si pe lotul 4 al Autostrăzii Sebes-Turda, realizat în proporţie de peste 47% de către Porr Construct, există probleme similare. Aici urmează sa fie obţinută Autorizaţie de Construire pentru zonele excluse de la autorizare din cauza lipsei scoaterii din circuitul agricol (zona Miraslau), precum şi pentru suprafete de teren suplimentare. Alte problemă la acest lot constau în lipsa avizelor de amplasament favorabile şi în revizuirea Acordului de Mediu pentru zona lacului Stejăriş, se mai arată în același articol.

Mai multe despre piedicile care apar în calea autostrăzilor din România, piteți citi aici.

Un comentariu la „Economica.net: Birocrația blochează autostrada Sebeș – Turda!!!

  • iunie 14, 2016 la 07:41
    Permalink

    Trimiteti birocrati la lopata puturosi dracului

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.