DSP Alba este singura instituție din județ acreditată în monitorizarea surselor de apă potabila

DSP Alba este singura instituție acreditată și înregistrată la Ministerul Sănătății în monitorizarea de audit a surselor de apă pentru consum

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba este singura instituție, din județ, acreditată și înregistrată la Ministerul Sănătății (MS) în monitorizarea de audit a surselor de apă destinate consumului uman, inclusiv cea folosită în industria alimentară.

Auditul acestor surse este o obligativitate stipulată în Legea calității apei potabile nr. 458/2002, actualizată și în HG 974/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile, actualizată, iar neefectuarea auditului este contravenție și se sancționează conform HG 857/2011.

DSP Alba, prin compartimentul control în sănătate publică, va demara la sfârșitul trimestrului I din 2017 o nouă acțiune tematică de inspecție a monitorizării apei destinate consumului uman. Revenim cu amănunte cu privire la acest subiect.

DSP Alba monitorizează periodic sursele publice de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.