Două incendii în week-end, la Câmpeni

În acest sfârșit de săptămână echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba au desfășurat acțiuni de intervenție pentru 50 solicitări de acordare asistență medicală prin echipaje SMURD și 2 intervenții de stingere a incendiilor.

  1. Pichetul de Pompieri Câmpeni a fost solicitat să intervină pentru stingerea celor două incendii, astfel:

  1. În data de 17.04.2016 începând cu ora 17.22, a intervenit pe raza loc. Dănduț, oraș Câmpeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, de aproximativ 85 mp, formată din parter (construit din BCA) și mansardă din lemn cu acoperiș din lemn și învelitoare din tablă. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii și o motopompă, în cooperare cu SVSU Cîmpeni și cetățeni din zonă. Întrucât a fost observat și anunțat târziu, incendiul se manifesta generalizat în momentul ajungerii forțelor de intervenție. Pentru stingerea incendiului, protejarea împrejurimilor și înlăturarea tuturor efectelor s-a intervenit aproximativ 3 ore. Alimentarea autospecialelor cu apă s-a realizat în sistem navetă, din orașul Câmpeni, situat la circa 4 km, deoarece în zonă nu se aflau surse de alimentare cu apă. În urma incendiului, a ars casa de locuit în proporție de circa 90%.

  2. În același timp, Pichetul de Pompieri Câmpeni a fost solicitat să intervină și pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Tomușești, oraș Câmpeni. Pentru asigurarea personalului necesar intervenției au fost luate măsuri de suplimentare a forțelor cu cadre militare de la domiciliu. Pentru stingerea incendiului care se manifesta la vegetație uscată, litieră de pădure, doborâturi și deșeuri rezultate din debitarea materialului lemnos pe aproximativ 500 mp, s-a intervenit aproximativ 2 ore, cu 1 autospecială de lucru cu apă și spumă.

Întrucât în această perioadă se manifestă un grad ridicat de distrugere a resturilor vegetale prin ardere în vederea igienizării terenurilor, reamintim cetățenilor regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale:

Pentru igienizarea terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente:

Permis de lucru cu focul, obţinut de la Primărie;

-Aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului.

Se exceptează de la această obligaţie, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.