Daimler a lansat producția cutiilor 9G-TRONIC la Sebeș

Astăzi, în prezența vipcepremierului Costin Borc, a directorului de producție Falk Pruscha, a lui Markus Schafer, membru al CA al Mercedes Benz Cars, a numeroase oficialități locale și județene și a numeroși jurnaliști, a fost lansată producția cutiei de viteze 9G-TRONIC, una dintre cele mai moderne cutii de viteză din segmentul său.

În prezența gazdei evenimentului, jurnalistul Andi Moisescu, cei amintiți anterior au apăsat butonul care a adus pe scenă vedeta zilei, noua cutie de viteză a grupului german.

Investiția de la Sebeș, realizată cu ajutorul statului român, a ridicat valoarea totală a unităților de aici la 300 de milioane de eurio și a mai adăugat încă 500 de locuri de muncă directe, numărul celor creeate de industria orizontală fiind mult mai mare.

”Prin extinderea activităților de producție a cutiilor de viteze la Sebeș. disounem de pozisbilitatea de a acoperi mai flexibil și mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producției de cutii de viteză în România, reprezeintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricare a sistemelor de tracțiune, cu sediul principal în Unterturkheim”, a declarat Markus Schafer.

”Lansarea activității de producție care are loc astăzi și investițiile asociate acestui demers la locația din Sebeș oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea cu succes dintre Daimler și România, ca locație de producție”, a afirmat viceprim-ministrul Costin Borc.

În prezente, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission și Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1800 de angajați. Societatea Star Transmission, înființată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție. În plus, în cadrul aceste locații se află centrul de tehnologie, precum și un spațiu de instruire. Filiale Star Assembly a fost în ființată în 2013, la locația din Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieșit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.