Cum să alegem crema de față potrivită tipului nostru de piele?

Indiferent de anotimp, pielea feței are nevoie de o îngrijire corespunzătoare, astfel încât tenul să fie ferit de efectele negative atât ale factorilor externi (frig, soare, poluare ș.a.m.d.), cât și ale factorilor interni (stres, schimbări ale metabolismului etc.).

Astfel, este foarte important să ne alegem cu grijă crema de față pentru a ne asigura că îndeplinește toate condițiile pentru ca tenul nostru să fie bine îngrijit, hidratat și luminos.

Ce ingrediente trebuie să conțină crema de față, indiferent de tipul de ten pe care îl avem?

  • Factorul de protecție solară

Orice discuție privind îngrijirea pielii atinge subiectul importanței pe care o are protecția împotriva razelor UV.

Cu toate acestea, multe femei încă ignoră necesitatea folosirii unei creme cu factor de protecție solară în timpul sezonului rece, considerând că o astfel de măsură este necesară doar vara.

Total greșit, spun specialiștii în frumusețe, pentru că razele ultraviolete care au un impact nociv asupra pielii noastre acționează la fel de intens în orice anotimp.

Și pentru că în timpul iernii, fața este cea mai expusă parte a corpului, este foarte important ca produsele cosmetice pe care le folosim pentru ten să conțină FPS.

Expunerea îndelungată la razele UV, existente inclusiv pe timp ploios, conduce la îmbătrânirea tenului și la creșterea riscului de a dezvolta cancer de piele, astfel că este foarte indicat să nu ne abatem niciodată de la regula folosirii unei creme pentru față cu factor de protecție ridicat.

  • Hidratarea

Elasticitatea pielii sau, mai bine zis, lipsa ei – fapt care conduce la îmbătrânirea prematură a tenului – are o strânsă legătură cu hidratarea.

Pentru ca pielea noastră să facă față cu brio tuturor intemperiilor și factorilor dăunători, este necesar ca ea să se mențină cât mai sănătoasă. Astfel, hidratarea joacă un rol foarte important în păstrarea unui ten impecabil, în special în sezonul rece, când frigul ne poate afecta grav pielea feței, uscând-o în profunzime.

De asemenea, nici în perioada verii nu trebuie să neglijăm nevoia de hidratare a pielii, astfel că trebuie să ne asigurăm că folosim periodic o cremă hidratantă pentru față, în special dacă avem un ten sensibil.

  • Antioxidanții necesari regenerării tenului

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai – fie că e gras, mixt, normal, uscat sau sensibil – crema de față pe care obișnuiești să o folosești trebuie să conțină antioxidanți, vitamine și minerale.

Astfel, îngrijirea tenului va fi una completă, crema ajutându-ți pielea să se regenereze și să lupte împotriva semnelor îmbătrânirii.

În cele din urmă, cine nu-și dorește un ten mereu tânăr, fără riduri sau inflamații?

Cele mai recomandate ingrediente care să-ți protejeze pielea în acest sens sunt vitaminele A, C și E, precum și coenzima Q10, celebră deja pentru miracolele pe care le face asupra feței.

  • Agenți de regenerare a țesuturilor

Tenul sensibil are nevoie de o îngrijire ceva mai specială, iar asta deoarece se poate irita foarte ușor și, de cele mai multe ori, rămâne cu cicatrici în urma acestor iritații.

Astfel, pentru pielea sensibilă sunt recomandate cremele pentru față cu agenți de regenerare a țesuturilor, foarte utile pentru calmarea zonelor iritate și pentru combaterea factorilor externi agresivi care afectează tenul.

De asemenea, dacă ai un ten care nu suportă prea bine cosmeticele, încearcă o cremă naturală pentru față, cum sunt cele obținute din extracte din plante sau cele bazate pe apă termală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.