Crosul Universității Transilvania intră sub umbrela Maratonului Internațional Brașov, iar Cursele Populare sunt gratuite

  • Peste 800 de studenți sunt așteptați să ia startul la Crosul Universității Transilvania
  • Pentru a încuraja un stil sănătos de viață, brașovenii au acces gratuit la Cursele Populare și la Cursa Copiilor

București, 19 aprilie 2018Crosul Universității Transilvania intră, în premieră, sub umbrela Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport și va alinia la start peste 800 de studenți pasionați de mișcare, anunță astăzi reprezentanții Smart Atletic, organizatori ai evenimentului.

Organizatorii competiției lucrează alături de comunitatea locală pentru a sprijini adopția cât mai largă a sportului și a stilului sănătos de viață, iar trecerea Crosului Universității Transilvania sub umbrela Maratonului este un pas normal în strategia de a aduce alergarea cât mai aproape de tineri. De asemenea, este încurajată mișcarea la orice vârstă și, astfel, brașovenii au acces gratuit la Cursele Populare și la Cursa Copiilor.

Printre partenerii Maratonului Internațional Brașov se numără, astfel, Universitatea Transilvania și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, care sprijină desfășurarea Crosului dedicat studenților.

Anul acesta, la debut se află și Cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată, gratuită pentru brașoveni și pentru participanții sub 18 ani.

În plus, un nou partener al evenimentului va fi, în acest an, și clubul de tradiție ACS Corona Brașov, care va alinia, la startul competiției, o echipă ce va aduce un plus de culoare evenimentului.

Maratonul Internațional Brașov înseamnă două zile de spectacol, pe 19 și 20 mai, și o varietate de probe care satisfac orice nivel de pregătire:

  • Maraton – 42 km,

  • Semimaraton – 21 km,

  • Cursă – 10,7 km,

  • Cursa Populară – 5,7 km, caritabilă, necompetițională și necronometrată,

  • Team Run – 4 x 10,7 km,

  • Cursa Copiilor între 6 și 14 ani,

  • Cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată,

  • Crosul Universității Transilvania, 2,5 km

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România.

Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, 19 și 20 mai, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for international din domeniu.

Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 15 mai, pe pagina noului site www.maratonulbrasov.ro.

Maratonul Internațional Brașov este un eveniment organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team, în parteneriat cu Telekom Romania – partenerul principal al evenimentului, Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov, Federația Română de Atletism – parteneri instituționali, Cinema One – partener gold, Banca Transilvania, Eva Energy, Urban Invest, Paradisul Acvatic – parteneri silver, Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar – parteneri revitalizare, Columbia, Brasov Trail Adventures – parteneri tehnici, Gral Medical – partener preventie și Telekom Sport – partener media.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro şi pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/maratonulbrasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.