Cronica unei mobilități Erasmus la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia

Proiectul Erasmus + Mens sana in corpore sano Eurekorpus, a debutat cu o primă mobilitate în România a două grupuri de elevi din Franța și din Finlanda. În perioada 8-14 noiembrie 2018, elevii Colegiului Economic din Alba Iulia au fost gazde pentru 12 elevi însoțiți de 4 cadre didactice. Ei au avut astfel ocazia de a depăși bariere psihologie, culturale și sociale printr-o cooperare directă cu persoane provenite din medii diferite.

Cele opt teme majore ale proiectului: comunicare, sănătate, mediu, umanitate, creație și știință au fost abordate într-un mod interactiv prin ateliere de creativitate (pictură pe sticlă, pe linguri de lemn și quilling), prin participarea la activități sportive și de aventură, prin excursii, vizite și concursuri documentare (în Alba Iulia și Turda), prin activități creative de antreprenoriat legate de un stil de viață sănătos, prin descoperirea tradițiilor și al obiceiurilor din țara noastră și a zestrei istorice a orașului Alba Iulia.

Echipa de proiect formată din profesorii Cacovean Simona, Basarabă Mihaela, Beca Felicia, Furdui Amalia, și Pintea Eva a pregătit împreună cu elevii implicați o serie de activități menite să le ofere deopotrivă participanților români și străini o incursiune în cultura și civilizația românească, să își descopere abilități artistice dar și practice, de viitori antreprenori și să adopte un comportament sănătos privind mișcarea zilnică susținută.

Fotografiile ”vă pot spune” mai multe despre o experiență reușită pentru toți partenerii, oaspeții s-au simțit minunat și acum privesc cu alți ochi România, dorindu-și să revină în vizită cu familia, iar elevii albaiulieni abia așteaptă să cunoască o bucățică de Finlanda și să își reîntâlnească prietenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.