Crește numărul investițiilor imobiliare?!?!

Un comunicat la Primăriei Municipiului Alba Iulia reliefează faptul că numărul de certificate de urbanism emise in acest an, pana la aceasta data, a crescut simțitor comparativ cu al celor emise în aceeași perioadă a anului 2015.

Conform documentului amintit, situația arată că până la această dată s-au emis 535 de certificate de urbanism, față de perioada similară a anului trecut, când au fost emise 360.

”Sursa acestei diferențe este convergența mai multor factori precum: creșterea nivelului oportunităților investiționale, mărirea intravilanului cu aproximativ 1180 ha, dar și mediul turistic recent profilat, lucru care a dus la cereri pentru spații de cazare. Din sfera investițională, dincolo de investițiile discutate deja în presă, aparținând unor retaileri importanți, se disting solicitări semnificative pentru investiții care privesc funcținea de cazare turistică pe diverse capacități, pensiuni, hoteluri și vile urbane” se mai arată în comunicatul primăriei.

Certificatul de urbanism este documentul premergător derulării investiției imobiliare. Obținerea certificatului nu înseamnă automat demararea lucrărilor. Certificatul arată documentele de care este nevoie pentru obținerea autorizației de construcție cît și interdicțiile la care este supusă parcela în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.