Atenție! Copiii citesc. Lecturi blagiane la Biblioteca Lucian Blaga

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba continuă și în ultimele zile de mai seria de manifestări dedicate marelui om de cultură Lucian Blaga cu proiectul intitulat Atenție! Copiii citesc. (Lecturi blagiene). Proiectul are ca scop familiarizarea copiilor de vârstă școlară mică cu serviciile oferite de bibliotecă, cu colecțiile de carte ale bibliotecii și cu însușirea câtorva repere din viața și opera marelui om de cultură Lucian Blaga, una din personalitațile marcante ale județului Alba. Proiectul se derulează pe parcursul a două zile și are două componente distincte.

În 29 mai 2017 de la ora 11,00 va avea loc la Sala de lectură a bibliotecii un concurs pe teme literare blagiene ce se intitulează ,,Întrebări către o stea”. Concursul va fi urmat de un scurt moment de recitare din opera poetică a lui Lucian Blaga, în interpretarea poetei Felicia Colda și se va finaliza cu o vizită a școlarilor în Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

În 30 mai 2017 la ora 9,00 va avea loc o vizită la Casa memorială Lucian Blaga de la Lancrăm. După vizitarea așezământului copiii vor putea audia câteva poezii din opera poetului în recitarea unor actori importanți din România.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 26 de elevi ai clasei a II-a B Step by Step de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, coordonați de doamnele prof. înv. Barbu Viorela Laura și Balea Elena Delia. Proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Sebeș și Casa Memorială ,,Lucian Blaga” Lancrăm.

Activitatea face parte din Programul minimal 2017 al instituției – 1. USERS/1.2 Ateliere educative, proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă ce are ca obiectiv principal atragerea de noi categorii de beneficiari ai serviciilor de bibliotecă, prin activități specifice vârstei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.