Concursul Cultură pentru Cultură 2016 aproape de final. Vezi unde se va ține ultima etapă!

Cultura pentru Cultura este un proiect inițiat în anul 2006 de Consiliul Județean Alba cu scopul de a salvgarda cultura populară tradițională din județul Alba. Proiectul se derulează anual sub forma unui concurs la care participă comunele din Județul Alba la trei secțiuni distincte: Spectacol artistic, meșteșuguri populare și gastronomie tradițională. Concursul se derulează în fiecare an în cinci etape: patru etape zonale ce corespund celor patru mari zone etnografice ale județului Alba și etapa finală. Toate cele cinci etape au loc concomitent cu cinci mari sărbători tradiționale și în zone cu un bogat potențial turistic. 
 Duminică 12 iunie 2016, începând cu orele 10 va avea loc ultima etapă zonală din acest an în comuna Stremț. Această etapă va aduce în concurs comunele din zona Aiud-Ocna Mureș iar câștigătorii locului întâi vor participa la etapa finală ce va avea loc în data de 16 iulie cu prilejul Târgului de Fete de pe Muntele Găina.
Comunele participante sunt Stremț, Fărău, Unirea, Hopârta, Livezile, Rădești și Cricău. organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, centrul de Cultură Augustin Bena Alba și Primăria comunei Stremț.
Concursul se va încheia cu un spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric ,,Augustin Bena,, dirijor Alexandru Pal și de soliștii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Narița, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț, și Leontina Fărcaș. Vor susține momente de folclor și soliștii stremțeni Bogdan Mara și Iulian Bic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.