Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine la Alba Iulia


Joi, 4 aprilie, în intervalul 17:30-20:30, în Alba Iulia, la Incubatorul de Afaceri, Str. Trandafirilor, nr.18 va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers 2019. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, iar pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro, în perioada5 martie-2 iunie completând un formular prin care să înțelegem mai bine ideea de business.

În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din Alba Iulia, din 4 aprilie, tinerii din județul Alba și nu numai vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei căutăm la Future Makers.

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:

  • vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
  • sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în viitor
  • vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
  • vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.

În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar 1% o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să își testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine și conexiuni internaționale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte țări îi vor ajuta pe mulți dintre ei să aibă curaj să le pornească și să rămână în țară să le construiască. Competițiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaționale, pregătesc 2,000 de tineri pe an, în parteneriat cu șase universități și 20 de organizații de tineri”, Oana Țoiu, fondator Social Innovation Solutions.

În luna iunie, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şiurmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Atelierul din Alba Iulia este organizat cu sprijinirul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Mai multe detalii despre atelierele de antreprenoriat şi competiţie pe www.futuremakers.ro, pagina de Facebook Future Makers și Instagram @futuremakersro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *