Colecțiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pleacă la drum cu Bibliobuzul

,,Bibliobuzul în județul Alba”, un nou proiect ce debutează în luna octombrie la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Începând cu data de 17 octombrie 2017 Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine în întâmpinarea publicului cititor cu un nou proiect – Bibliobuzul în județul Alba. Proiectul are ca obiectiv derularea unor activități culturale ce definesc biblioteca drept centru multicultural și urmărește să satisfacă gusturile culturale și cerințele de lectură exprimate de toți membrii comunității pe care o deservește. Și cum Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba este o bibliotecă publică de rang județean, membrii comunități pe care trebuie să-i deservească sunt toți locuitorii județului. Prin urmare începând cu luna octombrie colecțiile de carte ale bibliotecii ,,pleacă la drum” cu Bibliobuzul județului Alba. Și nu la figurat ci chiar la propriu. Prima staționare a Bibliobuzului va fi în 17 octombrie 2017 la ora 12 în comuna Șona unde în parteneriat cu  Primăriei Șona, Biblioteca din Șona și școlile din comună va avea loc manifestarea cultural-educativă ,,151 de ani de la nașterea poetului George Coșbuc”. Cu acest prilej doritorii pot vizita bibliobuzul sau pot participa la activitățile cultural-educative pregătite de instituțiile partenere.

Programul proiectului ,,Bibliobuzul în județul Alba” va continua în luna octombrie cu deplasări în județ după următorul program:

-24 octombrie- la Biblioteca comunală din comuna Livezile;

-26 octombrie- la Colegiul ,,Petru Pavel Aaron” din Blaj;

-27 octombrie- la  Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Ocna Mureș;

31 octombrie – Filiala ,,Cetate” a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba situată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia;

Cu aceste prilejuri, atât elevii unităților de învățământ cât și locuitorii din localitățile respective vor putea face vizite și vor putea participa activ la proiectele cultural-educative derulate în bibliobuz.

Prin noul Proiect 4.14 Bibliobuzul în Județul Alba, ce face parte din Programul 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Programului minimal pe 2017, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba este tot mai proape de toți locuitorii județului Alba încercând să pună în practică strategia culturală a Consiliului Județean Alba, aceea de a asigura accesul tuturor iubitorilor de carte și de lectură la cărțile existente în colecțiile bibliotecii județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.