“Ciocarlia reloaded” va deschide Sărbătoarea Muzicii iar sâmbătă se dansează Tango

“Ciocarlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival (Sarbatoarea Muzicii). Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur. Conceptul acestui proiect este acela că instrumentul conține artistul la propriu. Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică. Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic. Adaugati instrumenete ca tambal, vioara, acordeon, nai, clapa, toba, bas, pe scurt lăutaria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemte de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl. Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver,  destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor romanesc ,voce, nai si instrumente populare romanesti de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarina, dramba.

1-Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard

2-Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce
3-Ionel Drăghici, țambal
4-Marius Vernescu, keyboard
5-Daniel Manasi, vioară
6-Jezebel, voce
7-Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică
8-Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca
9-Nicu Patoi, chitară electrică
10-Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

Sărbătoarea Muzicii aduce în Piața Cetății, sâmbătă 24 iunie, de la ora 18, emoția și romantismul tangoului argentinian, în seara dedicată dansului. Cu sau fără trandafir la rever, cu toc sau la sanda, oricine poate vibra și dansa pe muzica cu care Argentina seduce de secole audiența . “Tango in Cetate”  un proiect de exceptie, prezintă autentic și nealterat ritmurile care au facut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș. Pentru acest spectacol, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de “Vocea lui Piazzolla”. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe intrumentul celebrului compozitor.

Spectacolul are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de reală  valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

  Pentru a completa imaginea tangoului argentinian spectacolul va avea o coregrafie specială, prin dansul Cristinei Enescu și al lui Laurențiu Lunghianu.

Vă punem la dispozitie programul:

ArgEnTango

AnalAnalia Selis | | Răzvan Suma | Mariano Castro| Omar Massa| Rafael Butaru

1.- Canaro en Paris ( J. Caldarella/A. Scarpino)-instrumental

2.-Zaraza(B. Tagle Lara/I. Pribeagu)

3.- Siempre se vuelve a Buenos Aires(A.Piazzolla/E. Blazquez)

4.- Se dice de mi (F.Canar0/C.Roldán)

5.- Danzarín(Julian Plaza) – instrumental

6.- Mana birjar(J. Moscopol)

7.- Palomita blanca(A. Aieta/F. García Gimenez)

8.- Balada para un loco(A. Piazzolla/H. Ferrer)

9.- Nocturna(Julian Plaza) – instrumental

10.-Los mareados(J.C. Cobian/E. Cadicamo)

11.- Vreisaneintalnimsambataseara(I. Vasilescu)

12.- Por una cabeza(Carlos Gardel/A. Le Pera)

13.- Milonga de la anunciación(A. Piazzolla/H. Ferrer)

14.- Michelangelo `70(Astor Piazzolla)- instrumental

15.- Baldosa floja  (J. Bocazzi/F. Sassone)

16.- El Choclo(A. Villoldo/E. Santos Discepolo)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.