„Cinema, mon amour”, proiecție cu reflecție la Alba Iulia

Eveniment marca Forum Apulum și One World Romania „Cinema, mon amour”, proiecție cu reflecție la Alba Iulia

Asociația „Forum Apulum” continuă seria de evenimente „Proiecții cu reflecții” cu filmul documentar „Cinema, mon amour” oferit în cadrul proiectului KineDok prin asociația One World Romania.

Vineri seara, 20 octombrie 2017, de la ora 19:00, cei interesați sunt așteptați la proiecția documentarului „Cinema, mon amour” (Alexandru Belc, România, Republica Cehă, 70 minute, 2015) produs și distribuit cu sprijinul lui Bogdan Crăciun, Tudor Giurgiu, Aurelian Nica, Viktória Hozzová, Hanka Kastelicová, Radovan Síbrt, HBO Romania, Libra Film, Pink Productions și la o discuție pe tema situației actuale a cinematografelor din țară. Producția este în limba română și va fi subtitrată în limba engleză. Evenimentul se va desfășura la caponiera din spatele Palatului Apor, iar intrarea la eveniment este gratuită. Accesul la Caponieră se face prin aleea din partea dreaptă, înainte de intrarea la baza sportivă „Winner’s Țălnar Club”.

Cu participări, aprecieri și premii la festivaluri de film internaționale, „Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta acestora zilnică de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț în viață. Trăind în „epoca de aur” a cinematografiei, Victor visează să readucă zilele de glorie, dar se străduiește din răsputeri să țină pasul cu noua și cruda realitate. Într-un cinematograf lipsit de încălzire, care se ruinează pe zi ce trece, fără niciun ajutor din partea statului care deține clădirea, această bătălie a sa seamănă cu cea a lui Don Quijote. Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture deoarece nu se poate despărți de locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Este convins că în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va înfrunta același destin ca majoritatea cinematografelor din România. Dacă la începutul anilor ’90 în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Acest eveniment este posibil cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia și al partenerilor de la One World Romania, Vertical Graphic și Caro Sound.

Trailer film: https://vimeo.com/89902503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.