Chinezii au evaluat calitatea mierii din județul Alba. Comunicat

În perioada 29-30 august, o delegație chineză, alcătuită din specialiști din cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), au desfășurat în judetul Alba o misiune de evaluare, în vederea acordării accesului permanent al mierii de albine din Romania pe piata din Republica Populara Chineza. Scopul acestei misiuni a fost de a verifica modul în care sunt respectate condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine.

Delegatia chineza a fost prezenta în prima zi a a programului de lucru la sediul D.S.V.S.A. Alba, fiind evaluate aspecte privind inspecţia si controlul oficial în domeniul mierii si al produselor apicole. In cadrul acestei misiuni expertii chinezi au evaluat si Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Alba din cadrul D.S.V.S.A. Alba privind supravegherea si controlul bolilor la albine si modul de efectuare al analizelor de laboratror pentru controlul reziduurilor.

In a doua zi a programului de lucru, experții chinezi au efectuat vizite la o stupina din Poiana Galdei, un centru de colectare si extractie a mierii din localitatea Benic si o unitate de de procesare a mierii si a produselor apicole, din localitatea Blaj.

Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), urmând ca, după finalizarea acestora, să fie trimise părții române pentru definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză.

Director Executiv

Dr. Ioan Martin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.