Cetatea bibliotecii vii: oameni reali, conversații reale

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, a găzduit luni 18 februarie 2019, conferința de presă de lansare a proiectului „Cetatea Bibliotecii Vii”, proiect inițiat de echipa Voice, alcătuită din liceeni ai colegiului albaiulian și având-ul ca lider pe Andrei Groza, elev în clasa a IX-a. La conferință au fost prezenți elevi și invitați, dar și prof. Cristian Dincă, directorul unității de învățământ partenere, prof. Emil Cetean președintele Asociației gazdă Eco Alba Iulia, prof. Lavinia Dobra – responsabil proiect, în timp ce din partea Fundației Comunitare au participat voluntarii YouthBank Angel Secășan, Andrei Apolzan și Ionela Beldean, coordonatorul programului – Luminița Moldovan, directorul Dorin Sava și Larisa Muntean, membră a board-ului.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company și Apa CTTA, ca parteneri Casa de Cultură a Studenților, Giro, Porterom și Deko Team, iar ca susținători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Impact Design.

9 elevi entuziaști și implicați – Medeea Farcaș, Ioana Zgâia, Flavia David, Ana Ștef, Georgiana Cristea, Georgiana Miclea, Bianca Florea, Cristina Roșia și liderul echipei – au prezentat un proiect care aduce în prim plan o metodă creativă și inovatoare care rupe barierele și te invită să privești dincolo de prejudecăți și stereotipuri. Biblioteca vie este un instrument de dialog intercultural și provoacă la dezvoltare personală, fiind totodată o experiență unică de învățare în domeniul diversității. Cititorul poate fi oricine este gata să se întâlnească cu propriile etichete puse unor persoane din diverse domenii și medii sociale. Timp de jumătate de oră orice doritor împrumută o carte vie de la care poate afla răspunsuri, poate afla povești și experiențe de viață reale impresionante. În luna martie, în zilele de marți și joi, la Alba Iulia, în Framm’s și Art Cafe Downtown, se ”citesc” cărți vii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.