Certificarea PMP. Cum te poate ajuta un curs de Managementul Proiectelor să promovezi examenul PMP?

În foarte multe domenii, evoluția și-a pus amprenta asupra pieței muncii iar certificările internaționale au devenit indispensabile pentru oamenii care ocupă poziții-cheie în companii. De exemplu, în managementul de proiect, unul dintre principalele atuuri ale celor care țintesc un post de Project Manager poate fi certificarea internațională PMP.

Certificarea PMP (Project Management Professional) este oferită de Project Management Institute – instituția internațională care reglementează și oferă certificările în domeniul managementului de proiect – și este cea mai recunoscută și mai bine plătită astfel de atestare la nivel global.

Examenul PMP, greu de promovat

Pentru a obține certificarea Project Management Professional, managerii de proiect trebuie să susțină examenul PMP, organizat periodic de Project Management Institute. Respectivul examen, însă, nu este nici pe departe ușor de promovat.

De fapt, este vorba despre o testare cu grad ridicat de dificultate, conținând 200 de întrebări de tip grilă la care candidații trebuie să răspundă într-un timp limită de 4 ore.

Așadar, celor care își doresc obținerea unei diplome „PMP certification” li se recomandă ca, înaintea testării, să urmeze un curs PMP de pregătire pentru examen.

În ce constă un curs de Project Management și cum te poate ajuta?

Urmarea unui curs de Managementul Proiectelor înaintea susținerii examenului PMP poate fi benefică atât din punct de vedere al îmbogățirii cunoștințelor legate de domeniul în care activezi, cât și din punct de vedere al înmulțirii șanselor de promovare a testării.

De fapt, în funcție de cursul pe care îl alegi, poți avea chiar garanția promovării examenului PMP.

De exemplu, EDU – una dintre companiile de training din România care organizează cursuri PMP – oferă garanția promovării acestui examen asigurându-și cursanții că, în cazul în care nu reușesc să obții certificarea de Project Management Professional din prima încercare, vor suporta toate costurile reexaminării.

De asemenea, la cursul PMP organizat de EDU, vei susține o simulare a examenului în condiții asemănătoare celor din centrul de testare, ceea ce te va ajuta să treci peste emoții și să te concentrezi mai ușor pe rezolvarea cerințelor.

Pregătește-te pentru examenul PMP cu singura companie din România acreditată să predea după metodologia Ritei Mulcahy

În plus, EDU este și singura companie de training din România care deține licență de predare după metodologia cunoscutei Rita Mulcahy, așadar ai ocazia să te pregătești pentru examen învățând chiar din manualul PMP Exam Prep.

Și pentru că volumul de informații care trebuie învățat nu este deloc mic, cu siguranță o simplă memorare a teoriei nu-ți va fi de prea mult ajutor.

În cadrul unui curs, însă, trainerul te poate ajuta să înțelegi toată această teorie, să asimilezi informațiile necesare fără prea mare dificultate și să înveți să te folosești de cunoștințele dobândite inclusiv în activitatea zilnică de la locul de muncă.

Mai mult decât atât, dacă încă nu ai suficientă experiență pe postul de Project Manager sau studii finalizate în domeniu, urmarea unui curs PMP este cu atât mai importantă, deoarece PMI condiționează înscrierea la examen prin deținerea a 35 de ore de pregătire teoretică în managementul de proiect.

Așadar, cursul PMP e cea mai bună soluție pentru a te asigura că întrunești această condiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.