Şapte centre suplimentare pentru vaccinare împotriva rujeolei. Comunicat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a luat măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă și a înființat șapte centre suplimentare în care pacienții vor fi vaccinați împotriva acestei boli.

Astfel, DSP Alba a înființat centre suplimentare în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Rachita).

Centrele suplimentare de vaccinare s-au înființat în urmă cu 10 zile, iar în această perioadă au fost vaccinați 208 copii. Acestea au fost înființate în zonele în care incidența rujeolei a fost mai mare și există risc de contaminare.

Cu sprijinul mediatorilor sanitari și a asistenților comunitari, prin Serviciul de Promovare a Sănătății din cadrul DSP Alba, se derulează o acțiune de informare și mobilizare pentru vaccinare în cabinetele medicilor de familie și centrele suplimentare de vaccinare.

De asemenea, în cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județul Alba, sunt 221 de medici de familie, unde copiii pot fi vaccinați conform calendarului imunizării.

”Prin înființarea acestor centre dorim să intensificăm acțiunile pe care noi am început să le întreprindem de circa două luni de zile, respectiv să vaccinăm un număr cât mai mare de copii pentru a limita efectele epidemiei. Mulțumim Instituției Prefectului, Consiliului Județean pentru sprijin și autorităților publice locale pentru că au conștientizat importanța vaccinării pentru copiii din comunitatea pe care o reprezintă, oferindu-ne sprijin necondiționat”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Medicii de familie din județ au, potrivit ultimei centralizări, 2.112 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, iar în stocurile DSP se află 4.472 de doze.

DSP Alba continuă și acțiunile de identificare a comunităților vulnerabile și vine în întâmpinarea celor care înregistrează o adresabilitate redusă la medicii de familie.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică derulează o campanie de vaccinare împotriva rujeolei ce se desfășoară sub sloganul ”Împreună reușim să salvăm vieți”, medicii deplasându-se în teritoriu, în zonele afectate de rujeolă. Astfel de acțiuni și-au dovedit eficiența, iar în urma lor nu au mai apărut cazuri noi de îmbolnăviri.

Cu această ocazie, DSP Alba face apel către medicii de familie în colaborare cu autoritățile locale și asistenții comunitari să vină în întâmpinarea familiilor care au copii neimunizați sau care refuză imunizarea și să ofere informații și precizări privind vaccinarea.

De la începutul anului, în județul Alba au fost confirmate 204 cazuri de rujeolă.

Biroul de presă al DSP Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.