Cele mai populare modele de inele de logodnă cu diamant

Diamantul nu poate fi tăiat decât cu un alt diamant – acesta este, probabil, primul și cel mai cunoscut lucru pe care oamenii îl știu despre regele pietrelor prețioase. Însă pentru că, totuși, chiar și cu un alt diamant, gema poate fi tăiată și, astfel, poate primi diferite forme, specialiștii din industria bijuteriilor au creat, de-a lungul timpului, tot felul de modele care le-au cucerit pe femeile din întreaga lume.

Astfel, deși este o operațiune foarte complicată extrem de pretențioasă, diamantele sunt tăiate – de cele mai multe ori – în forme precum:

 • Round

 • Princess

 • Heart

 • Oval

 • Emerald

 • Pear

Cele mai populare dintre acestea, însă,  sunt „round” și „princess”.

De asemenea, pe lângă forma tăieturii diamantului, modelul unei astfel de bijuterii mai este conferit și de tipul de inel ales:

 • Solitaire – este inelul cu o singură piatră poziționată central.

 • Three-Stone – așa cum îi spune și numele, acest model cuprinde trei pietre – una poziționată central, iar celelalte două așezate de-o parte și de alta acesteia.

 • Halo – este cu o piatră mai mare poziționată central și alte câteva pietre de diferite dimensiuni (de obicei, însă, mai mici) așezate pe părțile ei laterale.

 • Eternity – este inelul cu multe pietre de dimensiuni mici, așezate simetric pe cea mai mare suprafață a cercului pe care îl formează bijuteria.

Cum știi ce tip de inel de logodnă este potrivit pentru viitoarea ta logodnică?

Lucru bine știut, femeile sunt diferite și destul de dificile, în special atunci când vine vorba despre momente atât de important ale vieții lor, precum logodna sau căsătoria.

De aceea, este foarte important să-ți cunoști foarte bine iubita și să știi ce anume îi place în materie de bijuterii, astfel încât să te asiguri că inelul de logodnă cu diamant va fi pe gustul ei.

Iată câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos în acest sens:

 • Inelul de logodnă cu diamant potrivit pentru femeia romantică

Fără îndoială, femeile romantice și visătoare vor prefera întotdeauna finețea și delicatețea, astfel că, dacă iubita ta se încadrează în această categorie, cea mai bună alegere ar putea fi inelul de logodnă de tip solitaire, cu un diamant tăiat în formă de inimă.

De asemenea, și inelul de tip eternity poate fi o alegere potrivită, pentru că este una dintre cele mai finuțe astfel de bijuterii.

 • Inelul de logodnă cu diamant pentru femeia îndrăzneață

Dacă viitoarea ta logodnică adoptă mai mereu un stil îndrăzneț și – în materie de bijuterii – preferă podoabele sofisticate, glamorous, care să o scoată în evidență în orice situație, este evident că un inel finuț va deveni aproape invizibil pe degetul ei.

Așadar, este nevoie de o alegere ceva mai apropiată stilului ei, iar inelele de tip three-stone sau halo, eventual cu diamante ceva mai mari și colorate, ar putea reprezenta cele mai bune variante.

Bineînțeles, în cazul acestor tipuri de inele de logodnă, întrucât este vorba despre mai multe diamante, și prețurile pot fi ceva mai mari, așadar va trebui să ții cont și de bugetul de care dispui înainte de a lua o decizie.

 • Inelul de logodnă cu diamant pentru femeia care nu obișnuiește să poarte bijuterii

Există, de altfel, și femei care nu obișnuiesc să poarte prea multe bijuterii, care nu poartă deloc inele sau care, atunci când o fac, aleg cele mai finuțe modele, astfel încât să nu sară în ochi.

Ei bine, în cazul acestora, mai degrabă se potrivește un stil ceva mai minimalist, astfel că este nevoie de un inel cu o singură piatră, iar tipul solitaire este cel mai potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.