Cartea „Increible.Amo” de Silvan Stâncel prezentată la Festivalul Andaluz de la Avignon, Franța

Volumul INCREDIBIL.IUBESC de SILVAN STÂNCEL, publicat de LIBRIS Editorial, prefațat de scriitorul și criticul literar Aurel Pantea, de scriitorul Doru Munteanu și de artistul Nicu Alifantis, se bucură de o bună primire în România fiind republicat recent în limba spaniolă cu titlul INCREIBLE.AMO.

La invitația primită de autor, cartea Increible.Amo va fi lansată în data de 19 martie a.c. în cadrul Festivalului Andaluz din Avignon, Franța. Totodată, pentru festival, la propunerea companiei franco-spaniole Association Andalouse Alhambra, se va monta și prezenta un spectacol de muzică flamenco compusă special pentru interpretarea poeziilor din această carte.

De asemenea, Silvan Stâncel este singurul autor român invitat cu lansare de carte la Mexic la Guadalajara (în cadrul târgului internațional de carte Guadalajara International Book Fair http://www.fil.com.mx/ingles/i_info/i_info_fil.asp) și în Venezuela la Caracas (în cadrul târgului internațional de carte Feria Internacional del Libro de Venezuela (FILVEN 2016 – http://www.cenal.gob.ve/tag/filven-2015/), două țări unde au loc cele mai mari târguri internaționale de carte dedicate literaturii de limbă spaniolă.

Orice editor trăiește o mare bucurie și mândrie atunci când cărțile sale depășesc granițele țării și ajung să încânte sufletele cititorilor din alte colțuri ale lumii. Astfel, nu putem fi decât foarte fericiți că volumul de poezii „Incredibil.Iubesc”, în varianta spaniolă ”Increible.Amo”, semnat de Silvan Stâncel și publicat de Libris Editorial va fi prezentat în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Andaluz de la Avignon, Franța.

Volumul este expresia forței artistice a lui Silvan Stâncel, surprins într-o altă dimensiune creatoare, nu disjunctă de muzică, și anume, poezia.

Versurile au fost cât mai fidel traduse de o mare iubitoare de poezie, Carmen Stimeriu, cunoscută actriță, prezentatoare tv și autoare de versuri, care a surprins esența vie a gândurilor așternute în acest volum, reiterând ideea că dragostea este, până la urmă, limbajul universal al simților noastre.
Felicităm și mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea creată și îi dorim lui Silvan mult succes în calitatea de “ambasador” al muzicii pe care o cântă cu multă pasiune și al versurilor sale pline de vitalitate, senzualitate și profunzime”.


Dana Anghelescu, Director Libris Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.