Caravana Marii Uniri vine la Alba Iulia. Impreuna suntem Romania


Centenarul Romaniei reprezinta, in egala masura, prilej de bucurie si sarbatoare, dar si de introspectie. Istoria ne-a dat sansa la auto-determinare si independenta, la unitate si unire acum 100 de ani. Dincolo de simbolul suprem al unei Proclamatii reprezentand certificatul de nastere al Romaniei, statul roman modern nu s-a nascut peste noapte. 
Dincolo de forma geografica a Romaniei, au existat intotdeauna oamenii, de pe vremea cand abia indrazneau sa spere intr-o Romanie unita, pana astazi, cand dezideratul de a cauta aceleasi valori comune care sa aduca romanii impreuna este la fel de important ca acum 100 de ani. Acesta este fundamentul de la care reprezentantii municipalitatii impreuna cu Europa FM au generat un proiect de dezbateri numit ”Caravana Marii Uniri”.

Pe parcursul mai multor intalniri in inima tarii, la Alba Iulia, vor fi prezenti  in fata tribunelor oameni de cultura, profesionisti, lideri de opinie, moderatori apreciati, intr-o forma de manifestare ce a devenit o carte de vizita pentru Alba Iulia: dialogul si oportunitatea de a reflecta la ce este si ce poate deveni Romania. O platforma de dialog 
permanent pentru oamenii Romaniei, interactiva si transmisa live. Practic, sansa unei cat mai largi si cuprinzatoare analize care sa aduca in atentie libertatile, aspiratiile, dorintele, frustrarile, valorile sau esecul, meditatia si puterea exemplului, intr-o zona libera, definita ca o serie de dezbateri si evenimente denumite generic ”Impreuna suntem Romania”. Prima intalnire cu Alba Iulia – Duminica, 26 august, de la ora 11, la Muzeul Principia. Jurnalistul Teodor Tita il are ca invitat pe sociologul si analistul politic Barbu Mateescu. Dezbaterea poate fi urmarita live pe conturile de Facebook Radio Europa FM si Municipiul Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.