,,Caravana literară a scriitorilor în școală” debutează în școlile din Alba

      Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba derulează un nou parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” este titlul noului proiect ce va debuta vineri în școlile din județul Alba.

Odată cu începerea unui nou an de învățământ, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a reînnoit parteneriatul de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, cele două instituții având în viața școlii un rol foarte important, acela de a forma elevii în vederea dezvoltării lor intelectuale și a dezvoltării gustului pentru citit. Acțiunile proiectului au ca scop diversificarea activităților cultural-educative din școli și familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cu beneficiile lecturii și cu opera scriitorilor contemporani din județul nostru.

Primul proiect din cadrul parteneriatului va debuta vineri, 27 octombrie 2017 în localitatea Livezile din județul Alba unde în organizarea Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba și a Inspectoratului Școlar Județean Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara, Biblioteca comunală Livezile și Școala gimnazială din comuna Livezile va avea loc primul popas literar al ,,Caravanei literare a scriitorilor în școală”. În cadrul parteneriatului se vor face prezentări de carte, lansări de carte și vor fi oferite elevilor prezenți cărți cu autograf din partea scriitorilor care vor lua parte la eveniment: Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan și Petre Paul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.