,,Caravana literară” în vizită la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”

Marți, 31 octombrie 2017 ,,Carava literară a scriitorilor în școală” va poposi la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Proiectul inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Școala gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia are ca scop familiarizarea elevilor cu servicile de bibliotecă și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește. În cadrul întâlnirii de marți vor avea loc prezentări de carte, lansări de carte și vor fi oferite elevilor prezenți cărți cu autograf din partea scriitorilor care vor lua parte la eveniment. Vor fi prezenți alături de elevi școlii Felicia Colda, Daniela Floroian și Petre Paul.

Cu acest prilej Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va dona biblioteci școlii, în cadrul unui schimb interbibliotecar, un set de volume apărute într-un format de lux, sub egida bibliotecii și a Academiei Române, din opera marelui scriitor Ion Agârbiceanu.

De menționat că tânărul scriitor albaiulian Petre Paul este absolvent al Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia, școală în care a și făcut primele încercări literare fiind încurajat permanent de profesoara sa Miruna Furdui. În prezent Petre Paul este elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și se află deja la apariția celui de-al doilea roman al său intitulat ,,Un cerc vicios”. Cartea va fi prezentată cu acest prilej de Silvan Stâncel, managerul Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba și de profesoara Miruna Furduiu de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.