”Călător prin România”, proiect al Școlii Gimnaziale din Ciugud

Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria Comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială ”Horea” din Horea, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Unirea, Şcoala Gimnazială Petrești, Şcoala Gimnazială Ohaba și Şcoala Gimnazială Berghin au derulat în perioada noiembrie 2018- februarie 2019 proiectul ”Călător prin România”.

Scopul proiectului este formarea atitudinii pozitive față de mediul înconjurător și descoperirea frumuseților naturii.

Obiectivele specifice pe care ni le-am propus au fost stârnirea interesului elevilor pentru cunoașterea naturii, a obiectivelor turistice, a obiceiurilor și a tradițiilor din țara noastră; comunicarea propriilor impresii legate de locurile și obiectivele vizitate, de tradițiile și obiceiurile descoperite; vizitarea cât mai multor obiective turistice din țara noastră; exprimarea ideilor și trăirilor personale prin intermediul lucrărilor artistico-plastice sau literare; încurajarea schimbului de experiență între unitățile de învățământ; organizarea de expoziții cu lucrările și fotografiile care au fost înscrise la concurs.

Grupul țintă a fost format din elevi din ciclul primar, elevi din ciclul gimnazial și cadrele didactice îndrumătoare.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unui concurs pentru elevi cu tema ”Călător prin România”, cu trei secțiuni: fotografie, lucrări artististico-plastice ( desen, pictură, colaj, machete) și creații literare – eseuri.

Deși proiectul este la prima ediție am constatat că intenția noastră de formare a atitudinii pozitive față de mediul înconjurător și descoperirea frumuseților naturii a atras atenția și unor cadre didactice din afara județului. Astfel, pe lângă profesori și învățători din județul nostru, au mai participat și dascăli din județele Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Arad, Prahova și Hunedoara.

La concurs au participat 40 de elevi la secțiunea fotografie, 33 de elevi la secțiunea creație literară și 120 elevi la secțiunea creație plastică, coordonați de 46 de cadre didactice. Lucrările elevilor vor alcătui cărticica ”Călător prin România”.

Suntem mândri că am reușit, cu succes, implementarea acestui proiect și mulțumim pe această cale primarului comunei Ciugud, d-lui Gheorghe Damian, d-nei inspector educativ Codruța Lodroman de la ISJ Alba, tuturor cadrelor didactice din  școlile din județ  și din țară care au participat cu lucrări în cadrul proiectului: Școala Gimnazială Berghin, Şcoala Gimnazială ”Horea” Horea, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială Petreşti, Clubul Copiilor Vălenii de Munte, Liceul Teoretic Teiuș, GPS ”Dumbrava Minunată”din Bistrița, Școala Gimnazială ”N.Bălcescu” Arad, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Rudolf Steiner din Hunedoara, GPP ”Floarea Soarelui”, Reșița.

Vă așteptăm cu drag să participați cu lucrări și la cea de-a doua ediție a acestui proiect, care se va desfășura în anul școlar 2019-2020.

Coordonatorii proiectului:

prof. înv. primar Georgeta Maria Paven

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.