Cafenea culturală aniversară. Comunicat

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalitățile culturale ale județului Alba.

Rolul unei biblioteci publice într-o comunitate este și acela de a păstra vie în rândul membrilor comunității opera unor personalități culturale contemporane care au ajuns la vârsta la care se poate spune pe bună dreptate că au contribuit în mod esențial la îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Pornind de la acest obiectiv, luni 28 august 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, prima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare. În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba scriitorilor Ștefan Dinică, Cornel Nistea și Ioan Popa. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut scriitorii aniversați.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al instituției 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Va oferi cadouri simbolice fiecărui sărbătorit, Compania Jidvei, căreia îi mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.