Cafenea culturală aniversară la Alba Iulia

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalitățile culturale care au avut un important aport la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba.

Luni, 16 octombrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, cea de-a doua ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare. Această ediție va readuce în atenția comunității opera și activitatea pe tărâm cultural a acelor oameni dedicați profesiei și care au reușit să-și pună o amprentă importantă asupra patrimoniului cultural al județului Alba. Cafeneaua Culturală Aniversară, dedicată de această dată sărbătoriților din lunile septembrie și octombrie, este un gest simplu de aleasă prețuire din partea organizatorilor – Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba- pentru aceștia.

În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba doamnei Gabriela Chiciudean- critic literar și domnilor Emilian Achim- folclorist, Ioan Bâscă- jurnalist și autor de cărți, Ioan Filimon- bibliotecar și epigramist, Nicolae Furdui-Iancu- folclorist și interpret de muzică populară, Ioan Hădărig- scriitor, Ioan Mărgineanu- scriitor, Mircea Stâncel- scriitor și Vali Șerban- cantautor și autor de carte. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut cei aniversați. Programul Cafenelei Culturale Aniversare va fi ,,condimentat” de momente muzicale susținute de Dan Liviu Cernat, Ovidiu Pârjol și Robert Gavrilaș.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR. Sponsor oficial al evenimentului este SC Jidvei SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.