Blogul lui Olariu. Șeful are întotdeauna dreptate!

-Vasileeeeeeeeeeeeee! Vino imediat la mine. Te duci în magazia 3 și aduci de acolo cutia de cinci litri de vopsea albastră. Să ne apucăm să vopsim gardul de la lac, că ne prinde 1 Mai cu vopseaua aia scorojită pe gard.

Vasile era barmanul restaurantului și lucra în Satul de Vacanță de mai bine de 5 ani. Îl știa bine pe Costică, patronul. Îi știa toată obiceiurile, îi cunoștea toate mofturile și știa că șeful are întotdeauana dreptate. Așa că a plecat cu un mers leganat spre magazia 3, aflată in curtea interioară pentru a aduce nenorocita de galeată cu vopsea. Ura să dea gardurile cu vopsea, dar mai presus de tot, ura mirosul de diluant care îi irita nările și îl făcea să lăcrimeze.

-Șefu, e o o galeată de vopsea, dar nu e albastră. E verde!
-Ești prost! Ce? Eu nu știu ce am cumpărat? Carmen, du-te tu! E o galeată de vopsea. Cu capac alb. Ieri am luat-o de la Metro. Era la ofertă.

Carmen plecă zâmbind spre magazia 3. La cei 38 de ani era cea mai înțeleaptă dintre angajați. Nu degeaba era mâna dreaptă a lui Costică, el un fost bucatar uns cu toate alifiile și care cunoștea fiecare furculiță din restaurant și fiecare cui  din curte, ea șefă de sală de când restaurantul fusese privatizat. Zâmbea pentru că știa că Vasile avea dreptate.

-Șefu, e o galeată cu vopsea. Bate ușor spre albastru, dar e cam…verde.
-Numai proști, sunt înconjurat de proști și incapabili. Adriane, du-te tu, că nu degeaba ai facultate

După numai 30 de secunde era să faca o criză de nervi, când și acesta i-a spus  că vopseaua e …..verde. L-a împăcat tot Carmen, care știa cum sa îl ia și să îl potolească și toți s-au apucat de vopsit gardul principal. Bucătari, barmani, ospătari, femei de serviciu și …șeful Costică. La final a iesit o minunăție de gard ……verde.

-Șefu, strigă Carmen spre el după ce își umpluse mâna cu un smoc de iarbă de primăvara. Ce culoare are iarba asta?
-Verde!

-Și gardul? spuse Carmen lipind de scandurile de lemn firele de iarba de aceeași nuanță.
-Albastru! veni sec verdictul șefului

Nici în ziua de azi nu am aflat daca șeful Costică era discromat sau daltonist!

Blogul lui Olariu îl găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.