Biblioteca Batthyaneum rămâne a statului român. Biserica Catolică poate să facă recurs

Miercuri, 04.07.2018, în urma judecării pe fond a dosarului civil nr.747/57/2015 cunoscut opiniei publice ca „dosarul retrocedării Bibliotecii Batthyaneum”Curtea de Apel Alba Iulia a decis respingerea acţiunii formulate de reclamanta Arhiepiscopia Romano Catolica Alba Iulia în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României – Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobiliare care au aparţinut cultelor religioase din România.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Dosarul nr. nr.747/57/2015 are ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios-administrativ  formulată de reclamanta Arhiepiscopia Romano-Catolică, în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României – Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobiliare care au aparţinut cultelor religioase din România, care a respins prin Decizia nr. 3509/2015 cererea formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia cu privire la retrocedarea Bibliotecii şi observatorului astronomic Batthyaneum din Alba Iulia

 Conţinutul dispozitivului sentinţei civile 153/04.07.2018 a Curţii de Apel Alba Iulia  publicat şi pe portalul instanţei la dosar nr.747/57/2015 (http://portal.just.ro/)

„Respinge acţiunea formulată de reclamanta Arhiepiscopia Romano Catolica Alba Iulia reprezentată de Jakubinyi Gheorghe-Nicolae în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României – Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobiliare care au aparţinut cultelor religioase din România . Admite cererile de intervenţie formulate de intervenienta accesorie Biblioteca Naţională a României şi intervenientul accesoriu Ministerul Culturii şi Identitătii Naţionale , în apărarea pârâtului Guvernul României – Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobiliare care au aparţinut cultelor religioase din România. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 4 iulie 2018.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.