Autostradă cu ghinion. Unul dintre constructorii de pe ”Transilvania„, în faliment

Isolux Corsan, conglomeratul spaniol din care face parte constructorul celui mai vestic tronson din Autostrada Transilvania, a anunţat pe 28 iunie demararea unui plan de restructurare ce implică în primă fază atragerea unei finanţări de 200 de milioane de euro din partea băncilor. La jumătatea lunii iulie, compania urmează să le propună spre aprobare principalilor creditori un acord de refinanţare, arată o anchetă realizată de economica.net.

Bloomberg a scris în luna mai, citând surse apropiate situaţiei, că Isolux Corsan le va propune creditorilor 90% din acţiuni în schimbul tăierii datoriilor cu 70%, de la 2 miliarde de euro până la 600 de milioane de euro, şi a unei infuzii de 200 de milioane de euro.

Anunţul gigantului spaniol din 28 iunie vine după rezultatele foarte proaste din primul trimestru. Astfel, lipsa de lichidităţi a fost principala cauză a pierderilor de 39 de milioane de euro înregistrate de companie. De asemenea, veniturile sale s-au redus cu 20%, până la 360 de milioane de euro în perioada menţionată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.