Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Următoarea ediţie a principalului eveniment autohton ce reuneşte brutarii şi cofetarii cu furnizorii români şi străini din domeniu se va desfăşura în perioada 28-30 martie 2019 la Arad. După dezvoltarea continuă din ultimii ani, specialiştii şi furnizorii autohtoni din domeniile panificaţiei, cofetăriei şi alimentaţiei publice vor avea parte, anul viitor, de o expoziţie organizată după ultimele standarde internaţionale. Pentru un eveniment de asemenea anvergură, organizatorii au ales relocarea expoziţiei în Arad, într-un centru expozițional foarte bine dotat: Expo Arad.

Evenimentul ajuns la cea de-a XI-a ediţie se va desfăşura după ultimele standarde internaţionale în organizarea de expoziţii, înscriindu-se în calendarul târgurilor europene de profil. Cele trei zile ale expoziției vor găzdui, în completarea programelor desfășurate în cadrul standurilor expoziționale și Concursurile GastroPan, recunoscute pentru acordarea premiilor Pâinea Anului și Tortul Anului.

De ce Expo Arad?

După evaluarea mai multor opţiuni din întreaga ţară, dar şi după consultări cu partenerii-expozanţi şi vizitatorii, organizatorii au constatat că această locaţie este cea mai potrivită pentru a găzdui expoziţia. Expo Arad este al doilea complex expoziţional ca mărime din România și este foarte bine dotat având 3 pavilioane expoziționale și mai multe săli de conferințe, o locație adecvată pentru a găzdui un târg internațional ca expoziția GastroPan. Locația oferă soluții viabile și testate privind problemele legate de parcări, racorduri la curent, apă/canalizare, probleme logistice privind descărcarea/încărcarea exponatelor.

Expozițiile internaționale precum iba, Sigep, Internorga sau Polagra au loc în orașe care dispun de un centru expozițional adecvat, nu neapărat în capitală sau în centrul țării. În dezvoltarea acestor evenimente locația și accesibilitatea reprezintă criterii importante. Orașele precum München, Rimini, Hamburg sau Poznan dispun de un centru expozițional dedicat care totodată asigură accesibilitate maximă pentru toți participanții evenimentelor. După acest model și în urma numeroaselor sondaje efectuate în rândul participanților expoziției, GastroPan se va desfășura la Expo Arad, care se află în apropierea aeroporturilor internaționale Arad și Timișoara, lângă autostrada A1. Mai mult, Expo Arad este foarte aproape, la doar 40 de minute de aeroportul Timișoara, oraș care se află pe traseul a două culoare ale rețelei europene de transport TEN-T: Rin – Dunăre și Orient – Mediterana de Est. Rutier, rețeaua TEN-T de bază se suprapune traseului autostrăzii A1 (Bucureşti – Piteşti – Sibiu – Timişoara – Nădlac). Aflată în construcție, aceasta va deveni o importantă axă de transport regională, deoarece, odată terminată, va asigura o mai bună conectivitate a orașului atât cu Bucureştiul, cât şi cu Europa Centrală, prin Ungaria. De asemenea, municipiul este traversat de două drumuri europene – unul principal, E70 Serbia (Moravița – Timișoara – Craiova – București), şi unul secundar, E671 (Arad – Timişoara).

De asemenea, zona Timișoara – Arad fiind una dintre cele mai dezvoltate zone ale țării cu mai multe firme cărora li s-a aprobat accesul la finanțare de la stat sau chiar europeană, există mai multe brutării, cofetării și unități HoReCa înființate recent în această zonă, care caută noutăți și inovații, idei, utilaje, materii prime, tehnologii și soluții dedicate afacerii lor, doresc să fie la curent cu tendințele internaționale. Arad și Timișoara reprezintă un punct strategic important, un nod de întâlnire a Europei de Vest cu cea de Sud-Est. Mai mult, regiunea Timișoara – Arad – Oradea este o zonă balneo-turistică, cu mai multe hoteluri și SPA-uri, posibilități de relaxare și obiective turistice, care atrag și mai mulți participanți la expoziția GastroPan.

Curse charter la Arad din București, Iași, Chișinău, Constanța

Expo Arad nu numai că este lângă autostrada A1 și aproape de aeroporturile internaționale Arad și Timișoara, în săptămâna expoziției vor fi și curse charter la Arad de la orașe precum București, Iași, Chișinău, Constanța etc. Mai multe informații puteți găsi în următorul număr al revistei Brutarul-Cofetarul și Gastromedia precum și pe www.gastropan.ro

Caracterul internațional al expoziției GastroPan

Cei mai mari furnizori internaționali de materii prime, echipamente, accesorii au semnalat deja intenția de participare la GastroPan 2019. La ediția aniversară a expoziției s-a remarcat o creștere a numărului de expozanți venind din străinătate, atrași de potențialul pe care îl văd pe piața autohtonă. Târgul de specialitate GastroPan atrage anual expozanți din țări precum Spania, SUA, Germania, Franța, Grecia, Serbia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Bulgaria, Polonia, Olanda și Turcia – companii de talie mondială care vin să prezinte cele mai inovatoare tehnologii pe care le au la dispoziție. Interesul crescut manifestat de companii de renume pentru acest eveniment arată că expoziția GastroPan se numără printre cele mai importante târguri europene de profil.

De asemenea, se observă și o creștere în numărul vizitatorilor care vin din străinătate, majoritatea din Republica Moldova, Austria, Serbia, Polonia, Ungaria, Italia sau chiar Germania.

Totodată, evenimentul este organizat cu sprijinul asociațiilor de specialitate interne și internaționale precum ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, Euro-Toques, UIBC sau WACS. Lideri și specialiști din cadrul acestor organizații sunt prezenți la eveniment și asigură profesionalismul programelor și concursurilor desfășurate în cadrul expoziției.

De ce merită să participați la expoziția GastroPan?

Ultimele 3 ediții ale expoziției au fost vizitate de peste 20.000 specialiști ai sectoarelor vizate, grație calității înalte a expoziției, a diversității soluțiilor și tehnologiilor care pot fi regăsite în cadrul expoziției și care acoperă toate solicitările pe care specialiștii le pot avea pentru afacerile pe care le conduc. Mai mult, demonstrațiile, show-urile culinare, lansările de produse noi, inovative și faptul că vizitatorii au acces la tendințe de ultima oră, au posibilitatea de a-și însuși noi tehnici de lucru de la experți din domeniile vizate, de atesta exponatele chiar la fața locului, toate acestea completând lista lungă a avantajelor de a participa la GastroPan. Așadar, pentru vizitatori, expoziţia GastroPan oferă oportunităţi de afaceri nelimitate prin gama completă de tehnologii, inovaţii şi know-how expusă, iar pe de altă parte, expozanţii au cea mai bună ocazie de a cunoaşte și a satisface nevoile antreprenorilor și specialiștilor din domeniu și de a crește notorietatea brandului.

 

Domeniile de activitate a expozanților GastroPan

Oferta de produse și servicii pe care expozanții o pregătesc pentru vizitatorii GastroPan cuprinde cele mai noi inovații din domeniile în care activează, precum și cele mai căutate soluții pentru clienții lor.

Utilaje, mobilier și echipamente; linii complete; cuptoare de toate tipurile şi tehnologiile; ambalaje din hârtie și carton pentru industria alimentară; ustensile și accesorii; gamă largă de ingrediente, arome, premixuri; soluţii software și hardware; frigidere profesionale, vitrine frigorifice; hote profesionale; specialităţi de ceaiuri şi cafea din întreaga lume, vehicule comerciale, energie electrică, soluții de igienizare, paste făinoase, dulciuri, ciocolată, figurine din marțipan etc.

GastroPan – oportunitate unică pentru firme care vor să se dezvolte

Unul dintre cele mai importante obiective ale expoziției GastroPan este să sprijine dezvoltarea afacerilor din țară, prin oferirea unui cadru propice pentru întâlnirea cererii cu oferta, pentru schimburi de idei și transfer de know-how. Târgul de specialitate este vizitat de către specialiști, operatori ai industriilor de panificație, patiserie, cofetărie și HoReCa, care vin din toate colțurile țării, toți având posibilitatea de a se conecta la tendințe internaționale, la noutățile pieței și de a învăța de la profesioniștii domeniului, de a vedea diferite modele de business și chiar de a învăța unii de la ceilalți.

Cum puteți rezerva un stand pentru GastroPan 2019?

Intenția de participare la următoarea ediție GastroPan poate fi transmisă organizatorilor folosind adresa de e-mail info@gastropan.ro, iar mai multe informații pot fi obținute sunând la numărul de telefon 0733-313.043.

Pentru detalii privind modalitățile de participare și promovare pregătite de organizatori pentru furnizorii din domeniu contactați organizatorii. Citiți revista Brutarul-Cofetarul și Gastromedia pentru a afla noutățile despre eveniment, vizitați site-ul www.gastropan.ro și urmăriți-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.