Amenzi de aproape 50.000 lei într-o singură zi

Acţiunile cu efective mărite, organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, au continuat şi marţi 22 martie.

116 poliţişti au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetățenilor din judeţul Alba. Au fost constatate 9 infracţiuni, din care 5 în flagrant delict şi au fost aplicate 348 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.650 lei.

Marţi, 22 martie a.c., 116 poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală şi impunerea unui climat de siguranță în trafic.

În cadrul celor 27 de filtre rutiere au fost verificate 348 de autovehicule şi au fost depistaţi 239 de conducători auto care au încălcat normele legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Alte 35 de persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care 19 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, iar restul la alte acte normative.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost constatate 9 infracţiuni, din care 5 în flagrant delict, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 48.650 lei

La data de 22.03.2016, în jurul orelor 12.10, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe DN 1, la km 372, în afara localității Lancrăm, pe D.M., de 47 de ani, din Apoldu de Sus, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulaţie.

Faţă de şoferul autoturismului, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism neînmatriculat.

La data de 22.03.2016, în jurul orelor 06.40, pe DJ 107 C, în afara localității Vințu de Jos, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de V.N., de 47 de ani, din comuna Roșia Montană.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că plăcuţele de înmatriculare, aplicate pe autoutilitară, erau false, motiv pentru care, faţă de şoferul acesteia a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.