Aleșii condamnați își perd mandatul. CCR dixit!!!

Judecătorii CCR consideră, în decizia privind neconstituţionalitatea legii referitoare la statutul aleşilor locali, că aceştia nu mai au legitimitatea de a-şi continua activitatea după o condamnare definitivă, care determină pierderea integrităţii – element fundamental al mandatului electiv, se arată într-o știre publicată pe obiectiv.info.

“Condamnarea în sine este cea care determină pierderea integrităţii, element fundamental al mandatului electiv fără de care persoana care ocupă respectiva demnitate publică nu mai are legitimitatea de a-şi continua activitatea. Modalitatea de executare a pedepsei aplicate de către instanţa judecătorească nu este decât un mijloc de individualizare a executării pedepsei”, subliniază judecătorii CCR,.

Curtea a reţinut că excluderea de sub incidenţa legii, deci de la sancţiunea încetării de drept a mandatului a persoanelor pentru care executarea pedepsei penale a fost suspendată, echivalează cu un privilegiu creat acestora, împrejurare care este de natură să nesocotească prevederile Constituţiei privind egalitatea în faţa legii.

 

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.