Astăzi se lansează filmul „Alba Iulia – O istorie vizuală prin amprente celebre”

 

Municipiul Alba Iulia are plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a filmului documentar realizat în cadrul proiectului „Alba Iulia – O istorie vizuală prin amprente celebre”, cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul are loc marți, 14 noiembrie 2017, începând cu ora 12.30, la Sala Senatului din Palatul Apor, rectoratul  Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Filmul realizat prin proiectul amintit aduce sub aceeași „umbrelă vizuală“ personalități de talie națională și internațională. Ne referim la personalități marcante care au domnit aici, s-au încoronat, au luat decizii importante, au înființat școli de renume, au făcut descoperiri notabile, au organizat evenimente memorabile, au sprijinit financiar Cetatea, au ridicat edificii civile, militare, de cultură și care și-au legat pentru totdeauna numele de orașul Alba Iulia.

La eveniment vor fi prezenți și o parte dintre reenactorii care întruchipează în documentar personalități istorice. Astfel, pe lângă vizionarea filmului, aveți și oportunitatea de a realiza interviuri, dar și ilustrație foto și video sugestivă.

În cadrul evenimentului va fi vernisată și o expoziție cu 25 de portrete ale oamenilor celebri, realizate de către un grup de elevi de la Liceul  de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Proiectul, cu o valoare totală de 53.262 de lei, este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) cu 39.936 de lei (74,98 %). Societatea comercială Apulum S.A. din Alba Iulia contribuie cu 8.000 de lei (15,2%), iar Primăria Alba Iulia cu 5.326 lei (10%).

Proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“, Muzeul Național al Unirii și Societatea comercială Apulum S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.