Alba Iulia a primit premiul „Local Smart Initiative”

Alba Iulia continuă seria remarcabilă de reușite administrative care plasează municipiul nostru în cercul select al inițiativelor premiate la cel mai înalt nivel. Cea mai recentă recunoaștere a unor astfel de eforturi a venit în cadrul Business Review Awards Gala 2018, acolo unde comunitatea albaiuliană a fost recompensată pentru „Local Smart Initiative”. Este recunoașterea unei provocări  vizionare pentru România și, de ce nu, al unui „pionierat” pe care administrația locală și l-a asumat și pe care, cu siguranță, îl va dezvolta și pe viitor. Faptul că Alba Iulia a devenit un reper în ceea ce privește conceptul de Smart City, nu face decât să ne plaseze în elita comunităților din lume în care sunt implemetate modele, practici și soluții inovatoare, capabile să genereze standarde tot mai ridicate pentru cetățeni.

“Alba Iulia trăiește la prezentul continuu și își accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanță de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Știu că smart city sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca și altele, vorbește mai mult despre a nu sta pe margine, de a fi parte dintr-un sistem care crede și pune umărul la a a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare și abținere, care cred doar și numai ce văd, fără să înțeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei sa nu se stinga in timp. Ca progresul nu e o intamplare si ca trebuie sa ai indrazneala. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor inseamna mai mult decat a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi avem parteneriate, competente si teste relevante. Maine vom iesi din zona de laborator si biblioteca si vom pune la lucru tot ce inseamna smart pentru Alba Iulia”. – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanti ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori si finantatori. Editia a 13 a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizati in cadrul celor 11 categorii jurizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.