Alba Iulia 360: Servicii gratuite pentru cinci comunități marginalizate

Proiectul „Alba Iulia 360“ se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului.

Serviciile gratuite furnizate prin proiect sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera medicală, socială, profesională, educațională, juridică etc.

Zeci de familii din cele cinci comunități vor avea o cu totul altă viață la sfârșitul proiectului, dacă luăm în calcul paleta de servicii gratuite destinate lor: îngrijire medicală la domiciliu; sprijin pentru rezolvarea problemelor cu actele de identitate și/sau proprietate; ajutor pentru obținerea drepturilor de asistență socială; organizarea de sesiuni de terapie ocupațională pentru copii; implicarea elevilor în programul „Școală după școală“; sprijinirea tinerilor să învețe o meserie; pregătirea adulților pentru piața municii prin programe de formare profesională; pregătire de specialitate și sprijin financiar pentru înființarea de afaceri; lucrări de igienizare și/sau renovare a unor locuințe din cele cinci comunități.

Fiecare persoană va beneficia de minimum două măsuri de sprijin: educaţie, ocupare, servicii socio-medicale, antreprenoriat, condiţii de locuit, reglementarea actelor de identitate. Implicarea în proiect a celor 560 de persoane se va face în așa fel, încât să conștientizeze importanța participării la activitățile integrate amintite.

Campaniile de informare derulate prin proiect au ca scop combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului.

Recrutarea pentru serviciile gratuite ale proiectului este în derulare. Condițiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar și perioada în care au loc le puteți afla de la experții implicați în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.