Aiud Maraton 2018 va lua startul în 28 aprilie

Aiud Maraton este o competiţie sportivă de alergare teren variat privată organizată de Asociaţia Aiud Sport. Competiţia are 2 probe de concurs: Proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 45 km.

Proba de semimaraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 22,5 km.

Ambele probe şi cursă se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, potecile sunt semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în centrul Oraşului Aiud.

Maraton

Cursa destinată profesioniştilor dar şi celor care vor să încerce acest gen de competiţie pentru prima dată.

Startul se va da din centrul oraşului Aiud, după 1 km asfalt, se va intra în pădure unde se va alerga pe un drum forestier, se va ieşi din pădure pe o mirişte la capătul acesteia se traversează şoseaua (care nu este prea circulată) dar va fi supravegheată de poliţie, acolo maratonul se va despărți de drumul celor de la semimaraton, și  va continua cu o urcare pe dealul Miraslaului, pe potecă, după care va intra în pădurea Miraslaului şi va ieşi la Cicau pe păşune.

Întoarcerea se va face după pădurea Miraslaului, pe urmă se va întoarce pe acelaşi traseu până unde se  va reîntâlni cu traseul de semimaraton, urmând acelaşi drum pe care s-a pornit până în centrul oraşului Aiud cu un grandios finish alături de cei dragi.

Semimaraton

Este cea mai populară cursa de la începutul acestui eveniment, este cursa în care poţi să te întreci cu cei mai buni alergători din ţară dar poţi şi să te distrezi cu prieteni, garantăm o cursă pe cinste pentru orice alergător fie el începător sau profesionist.

Startul se va da din acelaşi loc ca şi la Maraton din centrul oraşului Aiud, urmat de 1 Km de asfalt după care se intra în pădure, după pădure se ajunge pe o mirişte la capătul căreia se afla o şosea de traversat unde ne vom despărţim de traseul pentru Maraton şi după ce înconjuram pădurea ne vom întoarce de unde s-a despărţit de maraton şi la un moment vom ajunge pe acelaşi traseu de unde am lăut startul şi îl vom urma până în centrul oraşului Aiud unde vom avea parte de un finish extraordinar cu surprize.

Echipament recomandat:

Pantofi de alergare montană
Haină de ploaie
Apă sau energizant
Căciula sau bandană
Geluri sau dulciuri
Telefon (pentru Selfie)
Bună dispoziţie
Zâmbetul este obligatoriu

Participare: Atât la maraton, cât şi la semi-maraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut din punct de vedere medical.

Minorii vor putea participa numai dacă fac dovada scrisă a acordului părinţilor şi o adeverinţă medicală.

Organizatorii îşi rezerva dreptul de a refuza participarea persoanelor care au avut un comportament nesportiv sau prin acţiunile lor aduc prejudicii de imagine cursei Aiud Maraton sau altor evenimente partenere.

Categorii de concurs: Atât la maraton cât şi la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs

Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani 30 – 39 ani 40 – 49 ani 50 + ani

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani 30 – 39 ani 40 – 49 ani 50 + ani

Vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 5 concurenţi.

Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 5 concurenţi, aceasta va fi comasata cu categoria precedentă.

Cronometrarea se va face la secundă, de către arbitrii aflaţi în punctele de control.

Va fi declarat câştigător cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului pentru probă la care participă.

Echipament: Concurentul are obligaţia de a purta numărul de concurs într-un mod vizibil, pe fata tricoului, pe toată durata concursului.

Echipamentul recomandat de către organizatori cuprinde, dar nu se limitează la: Pantofi de alergare montană ,Haina de ploaie, Bidon de apă, Căciula sau bandană !!!În funcţie de starea vremii echipamentul poate deveni obligatoriu.

Puncte de control / Puncte de realimentare: pe parcursul traseului vor fi amenajate puncte de control şi puncte de realimentare, unde se vor găsi băuturi energizante, apă, fructe, glucoză.

Punctele de control şi punctele de realimentare vor fi marcate corespunzător şi vor fi vizibile.

Timp limită şi intermediar: timpul intermediar de parcurgere a traseului este de 4 h semimaraton , 8 h maraton cu punct intermediar de 6h la( crucea poieni).

Participanţii care depăşesc aceşti timpi limita pot continua cursa pe proprie răspundere,fiind descalificaţi din concurs.

Dreptul la imagine: Toate pozele făcute de către fotografii oficiali ai Competiţiei Aiud Maraton sunt proprietatea organizatorilor, asociaţia Asociaţia Aiud Sport.

Acestea pot fi folosite în scop de promovare a evenimentului.

“Aiud Maraton, un concurs ALERGAT din inima” – (aimx.ro)

“Aiud Maraton – de la suflet la suflet!” – (36fit.com)

“Aiud Maraton a fost o mică nebunie pe care mi-am permis-o” – (eusimuntele.blogspot.ro)

“Aiud Maraton mi-a plăcut din prima și am fost surprins cât de bine este organizat.” – (udeanu.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.