La Aiud a inceput ”Curățenia de primăvară”

Odată cu venirea primăverii, ca în fiecare an, dorim să facilităm creșterea noii vegetații, prin salubrizarea și reamenajarea domeniului public.

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor locale, a instituţiilor publice, a agenţilor economici şi a altor persoane juridice, dar şi a cetăţenilor Municipiului Aiud.

Timp de 2 săptămâni, în perioada 27 martie – 09 aprilie 2017, Primăria municipiului Aiud demarează ”Curățenia de primăvară”. Cu această ocazie, vor avea loc campanii intensive de ecologizare a Văii Aiudului și a spațiilor verzi din municipiu, atât a celor din parcuri, grădini de cartier, zone de relaxare dintre blocuri, locuri de joacă, cât și a celor amplasate în aliniamentele stradale.

Ne dorim ca implicarea cetățenilor în această campanie de curățenie să fie una activă, cu atât mai mult cu cât, există o legislație în vigoare – Legea 515/2002, care aprobă O.G. 21/2002 – care stabilește obligațiile ce le revin persoanelor fizice și juridice.

Un imbold pentru toți cetățenii Aiudului trebuie să fie acțiunea elevilor unităților de învățământ aiudene, care s-au oferit voluntari pentru a contribui la înfrumusețarea orașului și a fiecărei școli.

”TO DO LIST” :

-Întreţinerea curăţeniei de către proprietari, a trotuarelor și a căilor pietonale din dreptul imobilelor, precum și a locurilor de parcare pe care le folosesc;

-Cosirea ierbii, a gazonului din spaţiile verzi aferente sau limitrofe imobilului, curţii, grădinii etc. (imobil-teren sau clădire);

-Întreţinerea permanentă a curăţeniei rigolelor de colectare, şanţurilor de ape pluviale, a podeţelor şi tuburilor de beton aferente acestora, pe întreaga lungime aferentă proprietăţii.

În cazul nerespectării acestor minime sarcini și obligații, se vor aplica amenzi, cuprinse între 100 – 1000 lei pentru persoanele fizice și între 300 – 2500 lei pentru persoanele juridice, conform HCL 254/2005.

 Birou Comunicare și Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.